TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Carl Philip hoppar av – nu bekräftar hovet

28 feb, 2023 
Prins Carl Philip har åkt Vasaloppet vid flera tillfällen, senaste året var 2019 då han åkte hela Vasan.
Men nu kan hovet bekräfta att detta år kommer prinsen inte delta i den stora skidtävlingen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kronprinsessan Victoria om kungens hjärtoperationBrand logo
Kronprinsessan Victoria om kungens hjärtoperation

Prins Carl Philip är ett stort fan av Vasaloppet, som är världens största långlopp på skidor. Kungligheten tidigare åkt Vasaloppet vid flera tillfällen – med några års mellanrum.

Första året prinsen ställde upp var i Öppet spår år 2004, sedan deltog han i Skejtvasan 2012, året efter åkte han Stafettvasan tillsammans med sin kära prinsessan Sofia och likaså 2014. Senaste året vi kunde se prinsen i spåret var när han åkte Vasaloppet 2019.

Hovet bekräftar – prins Carl Philip kommer inte åka Vasaloppet

2022 höll även prinsen ett högtidstal, en tradition som har hållits i samband med Vasaloppets traditionella högtidfest i Mora kyrka, ända sedan 1922.

– Vasaloppet är en symbol för Sverige och för vår historia. Det är en fantastisk folkfest. Och just i år en otroligt pigg hundraåring!, sa prinsen när han höll sitt tal.

Men hur ser det ut i år för prins Carl Philip? Kommer han delta i Vasaloppet 2023? När Hänt når hovet kan de berätta om vi kommer få se kungligheten i spåret eller inte.

”Ingen medlem i kungafamiljen deltar vid Vasaloppet i år”, skriver hovet i ett mejl.

Prins Carl Philips första gång i Vasaloppet – glädjande beskedet

2019 var ett minnesvärt ögonblick för kungafamiljen. Prins Carl Philip var den första på 40 år som åkte det riktiga Vasaloppet. Den senaste i svenska kungafamiljen som åkte Vasloppet var kung Carl XVI Gustaf år 1977.

När prins Carl Philip korsade mållinjen delade han med sig av känslan av att ha klarat Vasaloppet för första gången.

– Det var 15 år sedan, det här är något i hästväg, sa Prins Carl Philip till SVT.

Han kunde även berätta senare för TT att han hade varit magsjuk under veckan och hur kämpigt det var att genomföra loppet.

– Det var kämpigt. Det var som att åka i socker hela vägen. Visst hade man kanske önskat en bättre tid, men målet blev att komma i mål, sa prins Carl Philip.

FOTO: Karl Melander / TT

Annons