LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Prins Andrew vägrar flytta från godset – trotsar Kung Charles order

07 jun, 2024 
Maria Broberg
Skandalomsusade prins Andrew är en ”fånge av sin egen stolthet” i de nedgångna hemmet Royal Lodge.
Trots att prinsen inte har råd att täcka alla reparationen, vägrar han lämna hemmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidentenBrand logo
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidenten

Det har stormat rejält kring prins Andrew de senaste åren. Efter våldtäktsanklagelserna från Virgina Roberts och kopplingarna till sexualförbrytaren Jeffrey Epstein, valde hans bror kung Charles att stänga ner Andrews kontor på Buckingham Palace.

Det brittiska hovet meddelade sedan att prinsen fråntagits sina kungliga titlar och att “hertigen av York inte kommer att åta sig några offentliga uppdrag” i fortsättningen.

Därefter har prins Andrew flytt till sitt hem Royal Lodge där han nu, enligt källor, är ”en fånge av sin egen stolthet”. Prinsen vägrar nämligen att flytta från godset, trots att han inte har råd att bo kvar och kung Charles vräkningsförsök.

Royal Lodge i Berkshire.FOTO: TT/GGWIN

Godset i förfall – prins Andrew har inte råd med renoveringen

Den vanärade prins Andrew bor i godset Royal Lodge i Windsor Greak Park, Berkshire. Herrgården är värderad till 30 miljoner pund, har 30 rum och en egen butlerservice.

Annons

Nu har källor avslöjat detaljer om Andrews liv i skymundan och hur mycket han är ”en fånge av sin egen stolthet” i godset och väljer att spendera sina dagar framför tv:n i sitt förfallande hem, rapporterar The Sun.

Det spekuleras att Royal Lodge kräver omkring 400 000 pund, motsvarande 5 miljoner kronor, per år för att återföra godset till sitt forna glans samt att fortsätta behålla det i rätt skick.

Enligt rapporter ska prins Andrew ha redan lagt ut 7,5 miljoner pund i reparationer, men nu kan han inte längre råd med de resterande reparationskostnaderna.

Prins Andrews hem Royal Lodge förfaller.FOTO: TT/GGWIN
Prins Andrew har inte råd med reparationerna.FOTO: TT/GGWIN

Kung Charles vräkningsorder till prins Andrew

Under förra året ska Andrew och Charles drabbats samman när det sades att Charles ville sparka ut sin bror från sitt hem, där hovmän sa att prins William och hans familj så småningom skulle flytta in i den stora fastigheten, rapporterar Daily Star.

Annons

Nu vägrar prins Andrew att flytta från herrgården trots kung Charles många vräkningsförsök, och tålamodet hos kungen börjar tryta.

Andrew ska ha lovat kungen att han skulle ta hand om Royal Lodges dyra reparationer – men eftersom han blivit fråntagen sina titlar har Andrew ingen uppenbar inkomstkälla.

Andrew menar att han besitter ett 75-årigt hyresavtal, och vägrar därför att vika sig. Och en vän till kungligheterna har sagt till The Times att:

”Det kan lösas med nåd och värdighet eller så kan det påtvingas honom. Det hela är ganska sorgligt”

”Frågan som återstår är om han kommer att inse att han har blivit en fånge av sin egen stolthet – och att återlämnandet av nycklarna kommer ge honom en bättre tröst och fortsatt stöd från hans familj.”

FOTO: TT

Annons