TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Nya orden om Victoria och Daniels sommarhus på Värmdö – miljonsumman

25 okt, 2022 
Kronprinsessparet
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick föregående sommar bygglov för sitt nya sommarhus på Värmdö.
Men hur går det egentligen med bygget?
Så här säger hovets ekonomichef efter att prinsen plockat ut 20 miljoner ur sitt bolag.
Annons
Lars Wallin om kronprinsessan Victorias val att klä sigBrand logo
Lars Wallin om kronprinsessan Victorias val att klä sig

Den svenska kungafamiljen spenderar ofta somrarna på Öland, det är känt sedan länge. Men härom året kom uppgifter om att kronprinsessan Victoria och familjen valt att skaffa sig ett sommarhus som ligger något närmare sitt hem. Kronprinsessfamiljen hade då investerat i en tomt på Värmdö i Stockholms inre skärgård där de planerar att bygga ett nytt sommarhus.

Det visade sig vara viktigt att den låg nära deras bostad i Haga, just för att de skulle kunna pendla till sommarhuset allt oftare.

Hovets ord om lyxbygget: ”Bygglovet är godkänt”

Tomten köptes redan 2020, men det var inte förrän förra sommaren som de fått godkänt bygglov. Det är en ny huvudbyggnad samt tre kompletterande byggnader som ska byggas. Huset ska även på pool och ett två och ett halvt meter högt plank och en mur. Fastigheten har redan en brygga och en sjöbod.

Annons

– De har för avsikt att bygga ett privat fritidsboende där ute. Bygglovet är godkänt och har vunnit laga kraft. Eftersom det är en fastighet som ägs gemensamt av kronprinsessparet så har många säkerhetsaspekter vägts in, sa då hovets informationschef Margareta Thorgren till Nacka Värmdö Posten.

Margareta gjorde det också tydligt att sommerhuset skulle vara en privat investering och därmed inte vara tillgänglig för allmänheten.

Men hur har det egentligen gått med sommarhuset som kommer ligga i Fågelbrolandet i Värmdö kommun? Jo, kanske är det så att Daniel har gjort ett drag som tyder på att byggandet är i full gång.

Hemlighetsmakeriet om miljonsumman

Nyligen plockade prinsen nämligen ut 20 miljoner kronor ur sina bolag. Vad exakt han ska använda pengarna till är hemligt. Men i en kommentar till Expressen har hovets ekonomichef Jan Lindman kommenterat uttaget. Han förklarar då att det kan finnas vissa investeringar som inte är lämpliga att göra i ett uttag, utan att det kan handla om investeringar av mer privat karaktär.

Annons

– Utan att ha någon direkt kunskap om just det här uttaget, så pågår det ju ett projekt där man bygger ett fritidsboende ute på Värmdö. Det är en typ av privat kostnad som man inte tar i ett bolag, normalt sett, säger Jan Lindman till tidningen.

Prinsens har företaget Lapada AB tillsammans med goda vännerna Patrik Vrbanc och Lars Hellström. I Lapada ingår lyxgymmet Master training som de tre vännerna sålde av halva innehavet av 2019 och prissumman hamnade på runt 30 miljoner kronor. Daniels del av pengarna hamnade i prinsens ägarbolag Fornwij AB och det är nu den vinsten som prins Daniel har plockat ut.

FOTO: TT

Annons