LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Nya bilderna avslöjar sannningen om drottning Silvias hälsa

07 okt, 2022 UPPDATERAD 10 okt, 2022
Drottning Silvia
Drottning Silvia insjuknade plötsligt för en vecka sedan och tvingades avbryta uppdraget hon befann sig på.
Nu har det dykt upp nya bilder på drottningen som avslöjar hennes mående idag.
Annons
Här anländer kungafamiljen till Polar Music PrizeBrand logo
Här anländer kungafamiljen till Polar Music Prize

Häromveckan var det dags för de svenska kungligheterna att genomföra ett prestigefullt uppdrag, nämligen riksmötets öppnande. En årlig öppning som markerar början av Sveriges riksdags arbetsår. Kung Carl XVI Gustaf, 75, fanns på plats och höll sitt formella tal. Även Silvia närvarade till en början men försvann sedan plötsligt.

Drottning Silvia tvingades avbryta mitt under uppdraget

Det var nämligen vid detta evenemang som det uppdagades att drottningen blivit sjuk. Silvia tvingades avbryta och avstå det planerade uppdraget på grund av hennes mående.

Det noterades redan tidigt under kvällen att drottningen haft flertal hostattacker och att hon inte ville skaka hand med talmannen Andreas Norlén, 49.

Annons

Det var inte bara kungen och drottningen som fanns på plats och representerade den svenska kungafamiljen. Även kronprinsessan Victoria, 45 och prins Carl Philip, 43, samt deras respektive prins Daniel, 49, och prinsessan Sofia, 37, närvarade.

Under kvällens gång blev Silvia allt sämre och lämnade därför tillställningen. Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftade sedan för Hänt att drottningen hade blivit förkyld under dagen och därav valde att ta sig hemåt.

Hälsobeskedet – en vecka efter insjuknandet

Även om förkylningssäsongen är i gång så fanns det en stor oro för att det var covid-19 som drottningen skulle ha drabbats av. Detta då hon suttit nära den danska drottning Margrethe, 82, som insjuknat i viruset strax efter begravningen för drottning Elizabeth II. Det svenska hovet informerade dock om att läkare hade tillkallats och drottning Silvia hade då testats negativt.

Så hur har det nu gått för drottningen med sjukdomskampen? Jo, glädjande nog var Silvia tillbaka på benen under Kyrkomötets öppnande i Uppsala domkyrka, tidigare i veckan, något som Svensk dam var först med att rapportera om.

Drottning Silvia
Foto; TT

Vad härligt att se drottningen frisk och kry under måndagens evenemang!

Hovet bekräftar också för Hänt att drottningen mår bra.

FOTO: TT

Annons