ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Läkare tillkallad efter Silvias sjukdom – hovet bekräftar drottningens tillstånd

29 sep, 2022 
Ebba S. Dahlman
I tisdags bekräftade hovet att drottning Silvia tvingats avbryta ett kungligt uppdrag till följd av sjukdom.
Nu kommer nya uppgifterna – läkare har tillkallats för Silvias räkning.
Läs allt här!
Annons
Här anländer kungafamiljen till Polar Music PrizeBrand logo
Här anländer kungafamiljen till Polar Music Prize

Den 27 september var det dags för svenska kungligheterna att genomföra ett av sina mest prestigefulla uppdrag; nämligen riksmötets öppnande. Det sker årligen i september och markerar början av Sveriges riksdags arbetsår.

Under tisdagen höll kung Carl XVI Gustaf, 75, hans formella tal för att öppna mötet och lämna stafettpinnen vidare till talmannen, som även i år blev Andreas Norlén, 49.

Det var under detta tillfälle som det uppdagades att drottning Silvia, 78, inte mådde bra och tvingades avbryta plötsligt på grund av sjukdom.

Hovet bekräftar drottning Silvias sjukdom – tvingas ställa in: ”Känt sig..”

På plats vid riksmötets öppnande var kungaparet och två av barnen kronprinsessan Victoria, 45 och prins Carl Philip, 43, samt deras respektive prins Daniel, 49, och prinsessan Sofia, 37.

Annons

Drottning Silvia fiskar upp halstabletter ur handväskan efter upprepade hostattacker under riksmötets öppnande”, skriver TT om Silvias beteende under mötet. Det noteras också att hon inte ville skaka hand med talmannen Andreas.

Efter det formella sammankomsten rullade den kungliga kortegen vidare till Hötorget på tisdagskvällen, för efterföljande festligheter, men drottningen saknades då plötsligt. Senare kom förklaringen till hennes frånvaro.

Hänt når hovets informationschef Margareta Thorgren som berättar att drottningen känt sig dålig under dagen och blev tvungen att avstå festligheterna.

”Drottningen blev under dagen förkyld och valde därför att hålla sig hemma.”, skriver hon i ett privat meddelande.

Drottningen var märkbart tagen av förkylningen under riksmötets öppnande där hon satt mellan kungen och statsministern för övergångsregeringen Magdalena Andersson.
Drottningen var märkbart tagen av förkylningen under riksmötets öppnande där hon satt mellan kungen och statsministern för övergångsregeringen Magdalena Andersson.

Läkare tillkallad efter Silvias sjukdom

Kort efter drottning Silvias bekräftade sjukdom kom uppgifterna om att Danmarks drottning Margrethe, 82, insjuknat i covid-19.

Annons

Detta oroade givetvis, då Silvia och Margrethe ska ha suttit nära varandra under den pampiga begravningen för Storbritanniens framlidna regent drottning Elizabeth.

Svensk dam rapporterade kort därefter att läkare tillkallades blixtsnabbt till Silvia för att testa henne för symptom.

Ja, hon har testat sig och det var negativt”, skriver Margareta Thorgren till tidningen.

Men nu möts vi av nya besked när det gäller drottningens hälsa. I ett meddelande till Hänt informerar hovet beskedet.


”Drottningen har en lättare förkylning. Drottningen valde att avstå representationsmiddagen i går med hänsyn till gästerna”,
skriver Margareta Thorgren till Hänt.

Skönt att det inte var corona den 78-åriga drottningen åkt på. Vi hoppas att hon återhämtar sig från förkylningen snart!

FOTO: Lotte Fernvall/Aftonbladet, Johan Nilsson/TT

Annons