Nya bilderna på prinsessan Estelle väcker reaktioner

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle

TT
Nya bilder på prinsessan Estelle och prins Oscar visar nu väcka starka reaktioner bland det svenska folket.
Detta efter att kronprinsessparet valt en annorlunda aktivitet för familjen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig i Storkyrkan 2010. Det var på alla hjärtans dag, året innan, som Daniel hade gått ner på knä och friat ute på isen utanför Drottningholm.

Två år efter bröllopet föddes kronprinsessparets första barn – prinsessan Estelle, 8. År 2016 föddes även prins Oscar, 6. Familjen bor tillsammans på Haga slott utanför Stockholm.

En förändrad sommar

Den 14 juli varje år firas kronprinsessan Victorias födelsedag på Solliden på Öland. Victoriadagen är en traditionsenlig folkfest där kungligheter och publik samlas för att fira. Den offentliga delen av dagen brukar fyllas med anrika gäster i form av kända artister som uppträder och detta sänds sedan på tv.

I år blev det däremot annorlunda, detta på grund av pandemin. Victoria och familjen befann sig som vanligt på Öland men det blev ingen folkfest. Konserten sändes utan publik och prinsessan Madeleine med familj, kunde inte heller närvara då de befann sig i sitt hem i USA.

Oväntade aktiviteten med kronprinsessfamiljen

Men även om det varit ett annorlunda år letar kungafamiljen ständigt efter lösningar till att kunna genomföra delar av sitt arbete på alternativa sätt. På sociala medier har de delat med sig av hur deras vardag har sett ut. Det har skötts möten på distans och spelats in hälsningar till folket på videolänk.

Att kronprinsessfamiljen tycker om att tillbringa tid ihop står inga tvivel om. Nyligen tog kronprinsessan med sig Estelle och Oscar på en utställning.

Tidigare i veckan besökte Kronprinsessan, Prinsessan Estelle och Prins Oscar utställningen "Se på mattorna – det är jag" i Rikssalen på Kungliga slottet. Utställningen visar ett urval av textilkonstnären Märta Måås-Fjetterströms verk”, skriver kungafamiljen i inlägget som är publicerat på Facebook och Instagram.

Starka reaktion efter nya bilderna: ”Stackars barn”

I kommentarsfältet visar sig nu åsikterna om familjens aktivitetsval vara delade. Vissa menar nämligen på att det inte låter som något lockande för just Estelle och Oscar.

Jag kan inte tänka mig en tråkigare utställning för ett barn i den åldern!”, skriver en person på Facebook.

Stackars barn”, skriver en annan på Instagram.

Vad flera reagerat på är även att prinsessan Estelle inte ser speciellt road ut på bilderna som publicerats på sidan.

Härligt att se Estelle, så där lagom intresserad. Finns roligare grejor än mattor!”, skriver en person på Facebook.

LÄS OCKSÅ: Prins Daniels ärliga svar efter frågan om skilsmässa