LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Nya bilderna på kung Carl Gustaf – ovanliga detaljerna

07 aug, 2023 
Johanna Talamo
KUNG CARL GUSTAF
I år är det 50 år sedan vår kung Carl Gustaf kröntes till Sveriges konung. Flera veckor har passerat sedan man sist kunde se honom i offentliga sammanhang – nu delas nya bilder och detaljerna visar kungen i ett ovanligt avseende.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppetBrand logo
Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppet

Sveriges konung, kung Carl Gustaf är den sjunde regenten av huset Bernadotte vilket dessutom är den längst regerande monarken i Sveriges historia. Kungen föddes på Haga slott den 30 april 1946 och fyllde 77 år den 30 april i år.

Kungafamiljen har ett minst sagt hektiskt schema och kung Carl Gustaf är inget undantag. Det var dock flera veckor sedan kungen syntes i offentliga sammanhang men nu dyker han upp igen i rampljuset!

Kung Carl Gustaf firar 50 år på tronen i år

I år firar kungen 50 år på tronen. Den 15 september 1973 efterträdde kung Carl Gustaf sin farfar Gustaf Adolf och kröntes till Sveriges konung och statschef.

Anders Pihlblad är aktuell med uppdraget som programledare för Kungahuset, där han förväntas följa kungligheterna på nära håll i deras hektiska scheman. I en tidigare intervju med Hänt har han berättat om det speciella året för Kungahuset.

– Det är ett speciellt år då väldigt mycket händer. Kungen firar till exempel 50 år på tronen och det kommer såklart att märkas i programmet. Vi ska även resa med kronprinsessan Victoria och prins Daniel, sa Anders till Hänt tidigare i år.

Annons

Kungens nästa offentliga åtagande är inte för än den 17:e augusti – vilket är med anledning av det uppkommande 50-års jubileum på tronen.

Under jubileumsåret besöker nämligen kungaparet alla län i Sverige och den 17:e augusti är de på plats i Falun i Dalarna.

Nya bilderna på kung Carl Gustaf

Vår kungafamilj har onekligen ett minst sagt hektiskt schema men kungen har på sistone haft en liten välförtjänt paus från sina offentliga åtaganden.

Det var den 17 juli som vi sist fick ta del av bilder på kungen – då tillsammans med kronprinsessan Victoria under ett möte i Utrikesnämnden på Stockholms slott.

Annons

Innan det kommande besöket i Falun har han dock synts till igen – men denna gång i en mer avslappnad miljö. Nämligen vid det traditionsenliga Sollidens Entusiastfordonsutställning på Öland, den 6:e augusti.

Under utställningen kunde kung Carl Gustaf synas omgiven av allt från gamla lastbilar och mopeder till amerikanare och sportbilar.

I sitt sällskap hade han sin ögonsten, hunden Brandie, som är en bayersk viltspårhund. Hunden som är en bekant följeslagare till kungen föddes på Sveriges nationaldag och fyllde 10 i år.

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Annons

Kungen syns även med digitalkameran i högsta hugg vilket inte är särskilt överraskande då bilar är en av hans stora intressen. Kungen har dessutom själv en beundransvärd samling bilar i sin ägo.

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Annons
Foto: Jonas Ekströmer/TT

FOTO: Mikael Fritzon/TT/Jonas Ekströmer/TT

Annons