LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Nu jublar följarna – efter nya bilden på prinsessan Sofia: ”Du är fantastisk..”

06 nov, 2022 
Prinsessan Sofia
Nyligen var det dags för prinsessan Sofia att testa på ett nytt yrke utanför kungliga slottet.
Nämligen som inläsare för Barnradion.
Ny hyllar följarna henne efter bilderna från nya jobbet.
Annons
Så ser det ut när prinsparet jobbar – se klippet härBrand logo
Så ser det ut när prinsparet jobbar – se klippet här

Prinsessan Sofia, 37, lever lyckligt tillsammans med sin kärlek prins Carl Philip, 43, och deras tre söner, Julian, Alexander och Gabriel.

Sofia har haft det fullt upp senaste tiden med kungliga uppdrag och nyligen var hon nere i Värmland med prins Carl Philip. Bland annat hann turturduvorna med en lunch vid Kungskvarnen i Borgvik, invigningen av Knöstad vindpark i Säffle kommun och en lyxig middag på residenset i Karlstad.

Prinsessan Sofias nya jobb – efter alla år vid prins Carl Philips sida

Det är dock inte bara kungliga uppdrag som har tagit upp prinsessans kalender på senaste tiden. Nyligen kunde hon även addera ett jobb som inläsare i radio på cv:et. Sofia inledde nämligen Barnradions läslovsvecka den 31 oktober.

Konceptet för läslovsveckan går ut på att fem kända föräldrar läser högt ur sina favoritböcker. Där bland annat prinsessan Sofia läste Viktors nya tröja av Camilla Gunnarsson

Annons

”Kan man inte läsa själv så är det härligt att lyssna och läsa tillsammans. För att lyfta just betydelsen av sagor har Barnradion valt att låta fem kända föräldrar läsa in en av sina favoritböcker – kanske en bok som de själva läst för sina barn? Genom dessa röster och sagor hoppas vi kunna inspirera fler familjer att läsa, och lyssna, tillsammans”, sa Per Palmqvist, exekutiv producent för Barnradion, i ett pressmeddelande.

Följarna jublar – efter nya bilden på prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia tog till Instagram för att dela med sig av tillfället då hon satt i radiostudion och läste upp högt från boken. På sin Instagram som hon har tillsammans med maken prins Carl Philips skrev hon:

” Alla kan gilla alla färger och alla kan gilla alla djur, säger Viktor och Wilma.Inför läslovet har jag läst in boken Viktors nya tröja av Camilla Gunnarsson i Barnradion. Boken sätter fingret på vikten av att vi vuxna är förebilder och tänker till innan vi överför våra rädslor och fördomar till våra barn. Och att våra barn ibland är klokare än vi vuxna.Detta är frågor vi också ofta möter i arbetet i Prinsparetsstiftelse i ungas rätt att vara den man är.Dessutom är ljudböcker ett fantastiskt sätt att tillgängliggöra sagornas spännande värld till flera. Lyssna på SR Play eller gå till sked.link/barnradion”

I kommentarsfältet kan vi nu se flera hyllningar till prinsessan och följarna jublar över hennes engagemang och hennes fina inläsning.

”Vi är så glada för din fina inläsning”
, skriver en följare

”Sofia! Du är en fantastisk kvinna! Du hjälper samhället med så mycket”, skriver en annan.

”Fantastiskt bra läst Prinsessan...och jättebra saga”, skriver en tredje följare.

”Åh så mysigt att få njuta av prinsessans vackra röst”, skriver en fjärde.

FOTO:Claudio Bresciani/TT

Annons