LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Norska kronprinsparet bekräftar lyckan – nu är nyheten ute

19 nov, 2023 
Linn Seipel
kronprinsessas mette-marit och kronprins haakon
Norska kronprinsparet Haakon och Mette-Marit firade nyligen 50 år med pompa och ståt i det kungliga slottet i Oslo.
Nu offentliggör de nästa stora händelse i deras gemensamma liv!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Susie Päivärintas avslöjande om kronprinsessan Victorias flytt: ”Spanat in”Brand logo
Susie Päivärintas avslöjande om kronprinsessan Victorias flytt: ”Spanat in”

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon har under året båda fyllt 50 år, något som givetvis firades storslaget! Tidigare i somras, närmare bestämt den 25 augusti på parets bröllopsdag, bjöd de passande nog in till galej på slottet i Oslo.

Nu har det norska kronsprinsparet mer spännande på gång! På sociala medier delas nu nyheten att de får en alldeles egen serie på norska TV2, vid namn Kronprinsparet – vårt Norge.

Norska kronsprinsparets lycka – berättar om nya projektet tillsammans

I promo-videon för nya dokumentären ser man det norska kronsprinsparet resa runt i Norge och visa upp landets vackra natur, besöka helt vanliga familjer, skolor och arbetsplatser för att prata om allt från det vardagliga till livets svåra ämnen.

Annons
kronprinsessas mette-marit i dokumentären
Att besöka ”vanliga hem” är det bästa hon vet, säger Mette-Marit i dokumentären. Foto: Skärmdump från norska TV2.

– Alla bara frågar hur det är att fylla 50, men jag är så trött på att tänka på att jag fyllt 50. Kan vi inte bara sluta prata om det? Säger kronprins Haakon lite skämtsamt i videon, vilket får kronprinsessan Mette-Marit att skratta och fylla i:

– Du har inte lust att prata om det, och jag har inte lust att prata om det.

– Så jag tänkte att vi kunde dra ut i Norge och ta med ett ett filmteam, och visa upp vårt Norge istället, säger kronprins Haakon.

Annons
kronprinsen haakon i dokumentären Kronprinsparet – vårt Norge
Barnen frågar nyfiket kronprinsen om han är kungen, varpå Haakon svarar ”Nej, men min pappa är”. Foto: Skärmdump från norska TV2.

Kronprinsessan Mette-Marits hälsokamp – tvingats ställa in uppdrag

I videon ser båda två pigga och glada ut, så vi hoppas att Mette-Marit hälsotillstånd nu är stabilt och att det nya projektet inte blir för överväldigande för henne. I det dolda kämpar nämligen Mette-Marit med sjukdomen kronisk lungfibros vilken gör att hon behövt ta det lugnare i flera avseenden.

– Jag blir mycket mer sliten än förut. Så jag måste ta hand om mig mer än tidigare. Efter att jag blev sjuk så har jag blivit mer avslappnad kring det. Jag ser inte längre på döden som något stort och mörkt, har hon tidigare berättat för NRK.

Annons

Hon har i vid ett annat läge berättat att det till och med kommer dagar då hon tvingas ställa in uppdrag helt

– Det finns dagar då jag måste ställa in saker för att jag är för sjuk. I höstas var jag tvungen att avbryta ett program när jag kom dit på grund av biverkningar. Jag blev ganska sjuk, har hon sagt i en intervju med norska livsstilsmagasinet D2.

FOTO: TV2.no/Instagram

Annons