Noppes son skiljer sig från kungavännens dotter

Linnea och Leonard Taube

Societetsparet Linnea Taube och Leonard Taube går skilda vägar.
Nu bekräftar de skilsmässan som landade hos Stockholms tingsrätt under torsdagen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det sagolika Kungabröllopet 1976 mellan Carl XVI Gustaf och Silvia Sommerlath
1:02

Efter reklamen: Det sagolika Kungabröllopet 1976 mellan Carl XVI Gustaf och Silvia Sommerlath

(1:02)

Slå på ljud

Linnea Taube och ”Noppe” Lewenhaupts styvson Leonard Taube – tidigare Johansson, gifte sig under en kändistät tillställning i Gustav Vasa kyrka 2019. På plats för att fira parets kärlek fanns bland andra Carola Häggkvist med den dåvarande pojkvännen Jimmy Källqvist och kungens kompisar Aje Philipson och Anders Lettström.

Linnea är dotter till fastighetsmiljardären och kungavännen Per Taube som äger bland annat Arlanda stad, Steninge slott och Stockholms auktionsverk. Leonard är styvson till affärsmannen som var god vän med kung Carl GustafCarl Adam ”Noppe” Lewenhaput, som gick bort 2017.

Men under torsdagen lämnade societetsparet in en skilsmässoansökan utan betänketid till Stockholms tingsrätt.

Societetsparet bekräftar skilsmässan: ”Bästa vänner"

Under de senaste åren har Linnea och Leonard Taube bott tillsammans i en villa på Taubes ägor i Steninge.

Men nu går paret alltså skilda vägar och enligt den ansökan som de lämnat in till Stockholms tingsrätt så sker skilsmässan utan betänketid.

Vi älskar varandra och skiljs åt som bästa vänner. Vi kommer fortsatt att umgås precis som tidigare med både vänner och familj”, skriver de båda i ett mejl till Expressen.

Linnea och Leonard har nämligen känt varandra sedan barnsben med anledning av att deras familjen varit goda vänner. Men med åren så växte en kärlek fram mellan dem.

– Alla utom vi insåg att vi båda passade så bra ihop. Då vår vänskap övergick till en romans kändes allting helt rätt, sa Linnea Taube till Expressen efter bröllopet.

– Det var fantastiskt vackert och spännande. När vi väl stod vid altaret upplevde vi att det gick väldigt fort, fyllde Leonard i.

Efter den vackra ceremonin i Gustav Vasa kyrka så skjutsades gästerna i busslaster till Steninge slott för att fira kärleken med en påkostad fest.

Det står i äktenskapsförordet – skyddar sina respektive tillgångar

När paret ingick äktenskap så ingick de samtidigt ett äktenskapsförord där de båda skyddade sina egna tillgångar, i det stod:

Vi, Leonard Johansson och Linnea Taube, som ska gifta oss med varandra, avtalar härmed följande. All egendom som var och en av oss förvärvat före eller förvärvat under äktenskapet, liksom all avkastning av sådan egendom, ska vara förvärvarens enskilda egendom som den andre inte ska ha giftorätt i.”

FOTO: Olle Sporrong/EXP/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN