ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hemliga miljongåvan till Grete Qviberg avslöjad – efter sambons död

01 feb, 2023 
grete
Societetskvinnan Grete Qviberg fick lämna allt efter sambon Kent Löwenberg död.
Efter ett par månader är hon ute från lägenheten men uppges nu ha fått en miljongåva av Kent – enligt Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungen bryter tystnaden – verkliga relationen till sin far: ”Tabu”Brand logo
Kungen bryter tystnaden – verkliga relationen till sin far: ”Tabu”

I början av augusti blev Grete Qviberg änka efter kärleken Kent Löwenbergs död. Hon hittade honom avliden inne i badrummet och beskrev det hela som en fruktansvärd chock.

Grete var tidigare gift med kungavännen Aje Philipson och tillsammans fick de tre barn. Kent Löwenberg hade även han barn sedan tidigare och när han gick bort stod det klart att de fyra barnen ärver samtliga tillgångar och egendomar.

Men nu avslöjas Kents miljongåva till Grete Qviberg.

Annons

Hemliga miljongåvan till Grete Qviberg avslöjad – efter sambons död

Expressen har nu tagit del av bouppteckningen efter bortgången. Den är inlämnad till Skatteverket – men ännu har den inte hunnit bli godkänd.

Största enskilda tillgången var aktierna i bolaget Provectus i Stockholm AB. Vid Kent Löwenbergs död värderades bolaget till hela 500 miljoner kronor, skriver Expressen.

Enligt avtalet ska de egendomar som de medförde i boet vara enskild egendom. Vilket bland annat innefattar den våning på Östermalm, vid Karlaplan, som Kent Löwenberg köpt som han och Grete bodde i.

Vidare ska testamentet redovisa att Kent ska ha kompenserat Grete Qviberg med en miljongåva på 10,1 miljoner kronor. Detta för att trygga hennes boende i händelse av att de skulle separera eller hans bortgång, skriver tidningen.

Grete Qviberg med Kent Löwenberg.
Grete Qviberg med Kent Löwenberg.

Grete Qviberg om att lämna våningen på Östermalm: ”Jobbigt”

Grete Qviberg berättade nyligen för Aftonbladet att hon var tvungen att lämna våningen nästintill direkt. Inom tre månader skulle hon vara utflyttad.

Annons

– Det är jobbigt att gå igenom något sådant där när det blir så chockartat och man plötsligt tycker att man inte känner personen man har levt med i 17 år, sa hon till tidningen.

FOTO: Jackeline Perez/EXP/TT

Annons