BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Norska kronprinsessan Mette-Marit sjuk – behandlas akut

27 sep, 2022 
Mette-Marit
Kronprinsessan Mette-Marit är obotligt sjuk.
Enligt norska kungahuset har kronprinsessan nu tvingats avbryta ett uppdrag hon befann sig på och behandlas nu på sjukhus.
Annons
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessaBrand logo
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessa

Den norska kronprinsessan Mette-Marit, 49, har under en längre tid varit sjuk. Nu skriver NTB att kronprinsessan tvings avbryta ett officiellt besök hos Röda korset. I ett uttalande från det norska kungahuset har hon fått biverkningar från sin medicin mot lungfibros. Den norska kronprinsessan behandlas på Rikshospitalet i Oslo.

Kronprinsessan Mette-Marit obotligt sjuk

Det var runt 2019 som det avslöjades att den norska kronprinsessan drabbats av den kroniska sjukdomen lungfibros. Den kan orsaka hosta, andfåddhet, trötthet, återkommande lunginfektioner och viktminskning.

– Jag blir mycket mer sliten än förut. Så jag måste ta hand om mig mer än tidigare. Efter att jag blev sjuk så har jag blivit mer avslappnad kring det. Jag ser inte längre på döden som något stort och mörkt, har hon tidigare sagt till NRK.

Annons

Maken Haakons tidigare uttalande om Mette-Marits sjukdom

– Det upptäcktes tidigt och har varit mycket stabilt fram tills nu. Det är två tecken som är positiva inför den framtida prognosen. Jag tror att vi med vissa justeringar sannolikt kommer att ha många fina dagar framför oss, sa då kronprinsen till NRK.

Kronprinsessan var tidigt i sjukdomen ärlig med sin arbetskapacitet, vilken varierar beroende på dagsformen. Under tisdagens uppdrag på Röda korset står det nu alltså klart att kronprinsessan var tvungen att avbryter.

I augusti, tidigare i år bekräftade hovet i ett pressmeddelande att kronprinsessan smittats av coronaviruset. Viruset slog dock bara till lätt och kronprinsessan klarade sig utan sjukdomsvård. Bara månader tidigare hade var även maken sjuk i viruset.

Mette-Marit har två barn tillsammans med Haakon, dottern Ingrid Alexandra, 18, och Sverre Magnus, 16. Hon är även mamma till Marius Borg Høiby, 25, som hon har från en tidigare relation.

FOTO: Andreas Fadum / TT / Javad Parsa

Annons