Meghan Markles pappas kritik mot nya filmen om prinsparet

Thomas Markle kritiserar nya filmen Harry & Meghan: Becoming royal om Meghan Markle och prins Harry.

I maj har en ny film om brittiska prinsparet Meghan Markle och prins Harry släppts. Harry & Meghan: Becoming royal porträtterar kärlekshistorien, och även familjedramat, som ledde fram till bröllopet den 19 maj 2018. Men det finns en som inte alls gillar filmen och ger den stark kritik – nämligen Meghan Markles pappa Thomas Markle.

2016 började en modern kärlekssaga mellan den brittiska prinsen Harry, 34, och Suits-skådespelaren Meghan Markle, 37. De fick ha sin relation för sig själva i ett halvår, men sedan visste hela världen om att de hade känslor för varandra – och det gick till och med så långt att prinsen i ett unikt pressmeddelande vädjade om att media skulle lämna hans flickvän ifred.

Sedan dess var Harry och Meghan relativt tysta om sin relation, men har senare avslöjat att de träffades via gemensamma vänner i London i juli 2016. Och två år senare, den 19 maj 2018, gifte sig paret i St George’s chapel vid Windsor castle, väster om London.

Enligt den brittiska och amerikanska traditionen ska bruden ledas in i kyrkan av sin pappa. Men istället var det Meghans svärfar, prins Charles, 70, som ledde henne till altaret. Hennes egna pappa Thomas Markle, 74, hade officiellt tackade nej till sin närvaro under bröllopet på grund av sin dåliga hälsa, som tvingade honom till operation.

Det ryktades dock också om att det handlade om att han var en oönskad gäst till bröllopet efter skandalen som uppstod när han frivilligt ställde upp som fotoobjekt för paparazzifotografer och fick betalt för det.

Nya filmen porträtterar familjedramat

Nyligen släpptes Harry & Meghan: Becoming royal, en film som porträtterar kärlekshistorien mellan Meghan och Harry, samt bland annat Meghans familjedrama. Handlingen leder till sist fram till bröllopsdagen.

Någon som absolut inte gillar den nya filmen är Thomas Markle. Sajten TMZ rapporterar att han kallat den för hemsk och full med påhittade historier. Han ska vara extremt besviken på hur familjedramat porträtterats och känner sig personligt attackerad av Lifetime TV, som ligger bakom filmen.

Thomas menar att han aldrig bara struntade i att komma på dotterns bröllop, vilket det verkar som i filmen. Han står snarare fast vid att han inte kunde delta i ceremonin och leda Meghan till altaret på grund av hans hjärtoperation.

Det påstående han ställer sig mest emot är det att han aldrig sa till Meghan och Harry att han inte kunde komma på deras bröllop. För TMZ berättar han att det helt enkelt inte är sant och han känner att filmen är full av ”påhittad fiktion”.

Han summerar den nya filmen som att den är full av påhittade berättelser och att den knappt innehåller någon sann fakta.

FOTO: TT