Meghan Markle och prins Harrys comeback efter pausen

Meghan Markle och prins Harry vinkar
Meghan Markle och prins Harry är tillbaka.
Efter en paus har paret nu gjort sitt första officiella uppdrag på två månader.
Annons

Sedan Meghan Markle, 38, blev en del av den brittiska kungafamiljen har hon, tillsammans med maken prins Harry, 35, tagit sig an en rad olika kungliga uppdrag. Hon är mycket omtyckt av det brittiska folket och har flera gånger jämförts med prinsessan Diana.

Annons

I slutet av oktober kom beskedet att paret tar en paus från alla offentliga uppdrag. Beslutet om pausen kom tätt efter prinsparets resa till Sydafrika ihop med sonen Archie Mountbatten-Windsor som föddes i maj 2019. Under resan följde ett filmteam den lilla familjen och i en intervju med ITV News berättade Meghan Markle för första gången om sin livssituation. Hertiginnan förklarade att den sista tiden varit tuff och att hon har haft svårt att kombinera de kungliga uppdragen med livet som nybliven mamma.

Annons

– Varje kvinna, särskilt när de är gravida, är sårbara. Så det blev riktigt utmanande. Och när du har en nyfödd, du vet. Speciellt som kvinna – det är mycket, sa Meghan Markle.

Meghan Markle och prins Harry flyr landet

Alla rubriker och skriverier hade tagit hårt på henne och till sist gick det så långt att prins Harry gick ut med ett officiellt uttalande där han kritiserade den brittiska pressen.

”De brittiska tabloiderna har förödmjukat min hustru nästan dagligen de senaste nio månaderna. Och när jag ser hennes privata lidande kan jag inte hålla tyst längre”.

Harrys mamma, prinsessan Diana, gick bort i en tragisk bilolycka i Paris 1997 efter att ha blivit jagade av paparazzifotografer. Det blev därför extra viktigt för Harry att sätta ned foten ordentligt när även hans hustru blev utsatt för samma jakt.

”Detta är kanske inte den försiktiga vägen att gå. Men det är den rätta. Jag har sett vad som händer när någon jag älskar utsätts på ett sätt där de inte längre behandlas eller ses som en riktig person. Jag miste min mamma och nu ser jag min fru bli offer för samma starka krafter.” skrev han i uttalandet.

Strax därefter rapporterade Daily mail att prins Harry och Meghan Markle skulle komma att ta en paus från sina officiella uppdrag. De har nu firat både jul och nyår i USA och Kanada där de har umgåtts med Meghans familj.

Tillbaka i Storbritannien

Nu har de gjort sitt första officiella uppdrag på nästan två månader. Enligt The Telegraph har de nu återvänt till Storbritannien och det var på den Kanadensiska ambassaden i London de dök upp. Paret ville tacka för den fina vistelsen och det fina bemötande de fått i landet.

Enligt tidningen ska paret ha sett glada och lyckliga ut och det tog sig till och med tiden att prata med den lilla skaran som stod utanför ambassaden för att få se en glimt av kungligheterna.

FOTO: TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…