Meghan Markle och prins Harry har fått en son – hovets första ord

Meghan Markle och prins Harry har fått en son
Brittiska kungligheterna prins Harry och Meghan Markle har fått barn! Det var under måndagen som Sky news rapporterade om att det kungliga bebisen var på väg, och nu är den här.
Annons

Kärlekshistorien mellan prins Harry, 34, och före detta Suits-skådisen Meghan Markle, 37, började 2016 och paret fick ha sin relation i fred i ett halvår – sedan visste hela världen om att de hade känslor för varandra.

Annons

Det var sommaren 2016 som Harry och Meghan träffades på en blind-dejt som en av deras gemensamma vänner hade anordnat. Prins Harry har senare berättat att han föll för Meghan Markle på en gång.

Den 27 november 2017 blev det offentligt att paret hade förlovat sig. Prinsen friade till Meghan i London tidigare under månaden. Frieriet ägde rum under en vanlig kväll i deras bostad vid Kensington Palace.

Annons

Harry hade själv skapat förlovningsringen med tre diamanter, där den största kommer från Botswana, ett semesterparadis de båda besökt. De två andra har tillhört Lady Diana och ringen tros vara värd cirka 8 miljoner kronor.

Lördagen 19 maj 2018 blev prins Harry och Meghan äntligen man och hustru. Det var på Windsor Castle i England som paret blev äkta makar inför hela världen och sina 600 gäster i kyrkan. Bland gästerna fanns de brittiska kungligheterna, men också en hel del kända ansikten. På grund av Meghans förflutna som skådis har hon vänner i Hollywood som inte ville missa när hon äntligen fick sin prins. Några av de ansikten som syntes på bröllopet var Elton John, James Blunt, Oprah Winfrey, Tom Hardy och paret Beckham.

Äntligen är prins Harry och Meghan Markles son här

Bebisrykten började florera under hösten, sedan Meghan hade synts med högt skurna klänningar – perfekta att dölja en liten mage med. Dessutom hade hennes mamma Doria Ragland, 62, setts ta en kurs hemma i Los Angeles om hur man sköter små barn.

Bara några veckor efter snacket börjat gå bekräftade det brittiska hovet i oktober att paret väntade sitt första barn.

”Deras kungliga högheter, hertigen och hertiginnan av Sussex är väldigt glada att tillkännage att hertiginnan av Sussex väntar ett barn under våren 2019.” skrev Kensington Palace på sin officiella Twitter-sida.

Annons

Och nu har den kungliga bebisen äntligen välkomnats till världen! Det var Sky news som var först att rapportera om att den lilla var på väg, och nu är sonen här.

I ett inlägg på prins Harry och Meghan Markles Instagramkonto berättar hovet om den glädjande nyheten:

”Vi är glada att berätta att hertigen och hertiginnan av Sussex välkomnade sitt förstfödda barn tidigt på måndagsmorgonen. Sonen väger 3300 gram. Hertiginnan och hennes barn mår båda bra och paret vill tacka allmänheten för deras stöd under den här speciella tiden i deras liv.”

Inlägget avslutas med att de kommer att uppdatera följarna med mer information inom kort.

Prins Harrys första ord om förlossningen

I en intervju strax efter beskedet berättade en tårögd prins Harry om förlossningen.

Annons

– Det var den mest fantastiska upplevelsen jag någonsin har varit med om. Jag är så stolt över min fru och vi är båda så lyckliga och tacksamma över all kärlek vi fått.

Han fortsätter:

– Alla föräldrar tycker såklart att deras barn är fantastiska men den här lilla saken betyder allt. Jag är överlycklig.

FOTO: TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…