LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Märtha Louises dotter Leah Isadora Behn gör succé: ”Är alltid rädd”

06 nov, 2020 
Märtha Louise och dottern Leah Isadora Behn
Prinsessan Märtha Louises 15-åriga dotter Leah Isadora Behn har valt att gå sin egen väg.
Nu berättar hon om rädslan i vardagen – och om stoltheten över det hon sysslar med.
Annons
Prinsessan Madeleines nya bild med barnen Leonore, Nicolas och AdrienneBrand logo
Prinsessan Madeleines nya bild med barnen Leonore, Nicolas och Adrienne

Maud Angelica, 17, Leah Isadora, 15, och Emma Tallulah, 12, har haft en ovanlig start på sina liv. De föddes rakt in i rampljuset, som döttrar till den norska prinsessan Märtha Louise och konstnären och författaren Ari Behn.

Livet för systrarna tog en jobbig vändning förra året när deras pappa tog sitt liv. Han hade tidigare varit öppen med att han lidit av depression och en rad andra sjukdomar.

Märtha Louise har nu funnit kärleken på nytt i shamanen Durek Verrett (också känd som Shaman Varrett). De är förmodligen Norges mest omskrivna par och relationen har kantats av skandaler. Pojkvännen ska enligt tidningen VG bland annat ha försökt tysta sina ex-partners angående deras gamla förhållanden.

Leah Isadora Behns ord om rädslan

Det här har naturligtvis också påverkar Märtha Louises barn. Leah Isadora Behn har i en intervju med norska TV2 berättat att rampljuset gjort henne orolig i vardagen.

Annons

– Självklart är jag rädd. Jag är alltid rädd och är rädd för allt. Eller jag är inte rädd, men jag oroar mig. Det är väldigt konstigt, men det är spännande att få en större publik, säger hon.

Det här med större publik handlar inte bara om att hon är dotter till en prinsessa. Hon är nämligen väldigt aktiv på sociala medier och får allt fler följare. Hon har nu över 30 000 följare på Instagram där hon ofta lägger upp sminkvideor.

Hon berättar att det är som en flykt från verkligheten att sitta och jobba med klippen.

– Man får en paus från verkligheten. Man bara sitter där tills att man är färdig. Jag går inte ens på toaletten en gång. Det är väldigt fint att ha något som jag kan gå in i och göra när jag vill. Jag känner att det verkligen hjälper, säger Leah Isadora Behn till den norska kanalen.

Stödet från prinsessan Märtha Louise

Hennes mamma är ett stort stöd, berättar hon i intervjun, och Märtha Louise har sagt till Leah Isadora att ”om du vill göra något, gör det”. Det här med sminkningen har givit henne ett stort självförtroende som hjälper henne i vardagen.

– Ja, jag känner mig som en queen. Jag jag klarar av en look så är det liksom ”yes!”, speciellt när jag klarar av något som jag inte trodde att jag skulle klara. Jag bara testar, och om jag klarar det jag liksom ”what”, säger hon till TV2 Norge.

Det verkar alltså som att Leah Isadora Behn har hittat sin egen väg i situation som kan vara väldigt svårt. Starkt jobbat av en 15-åring!

Annons