Prinsessan Märtha Louises starka ord till dottern Maud

Prinsessan Märtha Louise och döttrarna Maud Angelica och Emma Tallulah

Prinsessan Märtha Louises dotter Maud hyllades över hela världen då hon höll tal på sin pappa Ari Behns begravning.
Nu skriver hennes mamma en känslosam hälsning till dottern på hennes födelsedag.
Även i din mörkaste timme visade du världen hur du tänker på andra, skriver Märtha Louise i ett inlägg på Instagram.
Märtha Louise svar om prinsesstiteln efter kritiken
Slå på ljud

Det var på juldagen som världen slogs av nyheten att Ari Behn hittats död i sitt hem efter att ha tagit sitt liv.  Tanken var att Ari skulle firat jul tillsammans med sin ex-hustru, prinsessan Märtha Louise, och deras tre döttrar Emma, 11, Leah, 15, och Maud, 16, men på grund av sin psykiska ohälsa valde Ari att ställa in firandet.

– Jag pratade med honom på julafton och var tydlig med att han skulle hålla ut, att allt skulle bli bättre. Man måste bara ta sig genom smärtan, man måste hålla ut. Man måste vända bort fokuset från sig själv och ut mot världen, men det var väldigt tungt och omöjligt för Ari att se någon annan utväg, sa Aris nära vän Per Heimly till NRK efter att nyheten om Aris död lamslagit världen.

Hyllade talet

Hela Norge försattes i sorg och då Ari Behns begravning hölls vid Oslo domkyrka några veckor senare fanns representanter från hela världen på plats för att hylla och sörja den framlidne konstnären.

En av dem som höll tal var Aris och Märtha Louises äldsta dotter Maud. Med sig till kyrkan hade hon det porträtt av sin pappa som hon hade tänkt att ge honom i julklapp.

– Jag skulle ge den här tavlan till dig i julklapp. Jag var så spänd på att få se sin reaktion.  Vi skulle fira jul och jag gladde mig så att få se dig igen. Nu får jag aldrig se ditt leende igen och dina snälla ögon.  Det krossar mitt hjärta att jag aldrig fick ge dig tavlan. Du var mer begeistrad över min konst än någon annan, sa Maud under sitt tal vid hennes pappas begravning.

Fina orden till dottern

Mauds tal hyllades över hela världen och då hon nu fyller 17 år väljer mamma Märtha Louise att lyfta talet som en av Mauds många styrkor. I ett känslosamt inlägg på Instagram skriver hon:

“Grattis på födelsedagen min älskade Maud. Du är en så gammal själ med så mycket djup visdom. En fontän av glädje, kreativitet, djup och skratt. Du är djupt filosofisk och jag älskar det sätt som du tar dig an världen, tar hand om alla omkring dem, och ser dem. Även i din mörkaste timme visade du världen hur du tänker på andra genom att dela din visdom i ditt tal vid din fars begravning. Din talang för att rita och måla (som du definitivt inte fått av mig) överstiger dina år. Jag är så stolt över dig älskade Maud och jag älskar dig till månen och vidare.”, skriver hon i inlägget med tre bilder på Maud i olika åldrar.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN