Markeringen mot Meghan Markle – hovets ord om Kate Middleton

11 jan, 2020 
Kate Middleton, Meghan och prins Harry
På onsdagen nådde chockbeskedet världen över – att hertiginnan Meghan Markle och prins Harry valt att backa från sina kungliga roller.
Ännu har inte hovet uttalat sig om just det, men fina ord om Kate Middleton på hennes födelsedag verkade inte slå helt fel.
Annons
Allt om Kate Middleton
Allt om Kate Middleton

För två månader sedan valde hertiginnan Meghan Markle och prins Harry att ta en paus från kungafamiljen. När två månader hade gått, och de flesta trodde att paret var tillbaka för att stanna, så kom chockbeskedet. På onsdagskvällen meddelade hertiginnan Meghan Markle och prins Harry på Instagram att de bestämt sig för att fortsättningsvis backa från sina kungliga roller.

Planerats i hemlighet

Men detta beslut verkar ha planerats i hemlighet, utan resterande av familjens vetskap, vilket ha väckt en hel del känslor.

Enligt en källa som uttalat sig till Daily Mail i dagarna verkar nivån av ansett bedrägeri varit “häpnadsväckande”.

– Alla i det kungliga hushållet, från topp till tå, tycker att det känns som att ha blivit huggen i ryggen med kniv, säger en källan till Daily Mail.

Recept.se Nyhetsbrev

Drottning Elizabeth, prins William och prins Philip verkade ha fått reda på beskedet samtidigt som det kom ut i de brittiska medierna, och inte fått någon information om beslutet innan Meghan och Harry gick ut med det offentligt.

Annons

Ännu inget uttalande från hovet om beslutet

Ingen annan i kungafamiljen har ännu uttalat sig om beslutet. Men en ytterligare källa till Daily Mail har avslöjat att drottning Elizabeth är “mycket besviken”.

– Det är riktigt orättvist mot drottningen, hon förtjänar inte att bli behandlad på det där sättet. Det är fult att behandla henne så, säger källan till Daily Mail.

Men helt tyst från det brittiska kungahuset har det inte varit, nämligen var det ingen mindre än Kate Middletons födelsedag. Kensingtonroyal, The Duke and Duchess of Cambridge’s officiella konto på Instagram, passade på att tacka ödmjukast för alla varma meddelanden på Kates 38-årsdag.

Men trots detta har det ännu inte kommit något uttalande från hovet om prins Harry och Meghans chockerande beslut. Hovet är annars flitiga på att dela med sig på sociala medier, men efter chockbeskedet har det ekat tomt – förutom fina orden om Kate.

Annons

Arga kommentarer

Meghans och Harrys Instagram-konto sussexroyal har dock kommenterat födelsedagsinlägget med en grattisönskan, något som inte alls uppskattats av fansen.

Sussex’s grattis-kommentar har fått närmare 20 000 kommentarer där många är arga över deras senaste beslut, och menar att de inte alls önskar Kate en fin födelsedag.

FOTO: Geoff Robinson/TT, TT/MAHI

Annons