Ilska mot Meghan Markle och prins Harry: ”Bedrägeri”

Drottning Elizabeth är inte nöjd med prins Harry och Meghan Markle

I dagarna kom chockbeskedet att hertiginnan Meghan och prins Harry valt att ta avstånd från sina kungliga roller.
Kungafamiljen stöttar beslutet och är villiga att hjälpa dem, även om de är djupt besvikna på att de förts bakom ljuset.

Det slog ner som en bomb under onsdagskvällen, hertiginnan Meghan Markle och prins Harrys chockbesked om att de tar ett steg tillbaka från kungafamiljen.

Redan för två månader sedan valde paret att ta en paus och nu, när de flesta trodde att pausen var över, verkar den istället bli längre än tänkt och mer än så. Meghan Markle och prins Harry har nu valt att backa från sina kungliga roller. Detta beslut verkar dock ha fattats utan resterande av familjens vetskap.

Drar sig tillbaka

På Instagram skriver paret att de kommer att dra sig tillbaka som “seniora” medlemmar i kungafamiljen.

“Vi kommer att arbeta för att bli ekonomiskt oberoende, samtidigt som vi fortsätter stötta drottningen fullt ut”, skriver de Instagram.

Detta verkar ha planerats i hemlighet, utan att ha informerat kungafamiljen eller hovets press, vilket har väckt en hel del känslor. Enligt en källa till Daily Mail har det varit “en nivå av bedrägeri som varit häpnadsväckande”.

– Alla i det kungliga hushållet, från topp till tå, tycker att det känns som att ha blivit huggen i ryggen med kniv, säger en källan till Daily Mail.

Hemlighetsmakeriet bakom drottning Elizabeths rygg

Tanken är att prins Harry och Meghan Markle ska tillbringa hälften av sin tid i USA och hälften i Storbritannien. Anledningen till detta är för att lille sonen Archie ska få en så bra uppväxt som det bara är möjligt. De vill att han ska lära sig att uppskatta traditionen som han föddes in i, men de väljer att fokusera på nästa kapitel och vill därför ge honom utrymme för det.

Det har även visat sig att drottning Elizabeth, prins William och prins Philip fick nys om parets chockerande besked samtidigt som det spreds ut i brittiska medier. Det var ingen i kungafamiljen som fick någon information om Meghan och Harrys beslut innan de gick ut med det offentligt.

Enligt en källa är drottningen “mycket besviken” då de har fått “precis allt de bett om”, exempelvis bröllop, hus, kontor, pengar och personal. En annan källa fyller i med att hela kungafamiljen ska vara ”chockade, ledsna och rentav förbannade”, av anledningen att det backande paret hållit beslutet så hemligt.

– Det är riktigt orättvist mot drottningen, hon förtjänar inte att bli behandlad på det där sättet. Det är fult att behandla henne så, säger den andra källan och fortsätter:

– Men familjen förstår att de vill göra något annorlunda och är villiga att hjälpa dem. Men det är förkrossande.

FOTO: TT