Prinsessan Madeleines liv utan Chris – går sin egen väg

Prinsessan Madeleine och Chris.

Prinsessan Madeleine, 39, blev tidigt ifrågasatt. I tonåren fick hon epitetet ”Partyprinsessa” efter sina sena kvällar i och runt nattklubbarna på Stureplan.
Medan storasyster Victoria får ta den tunga rollen som framtida regent, med allt vad det innebär, så går lillasyster Madeleine alltid sin egen väg.
Slå på ljud

Att kalla henne för ”partyprinsessa” är kanske att göra det för lätt för sig. Under åren har hon hunnit med att skaffa sig en fil. kand i konstvetenskap, etnologi och historia. Och arbeta som oavlönad projektledare på World Childhood Foundation.

Svenska Dagbladet skrev tidigare en artikel om Madeleine där de hade intervjuat hennes nära vänner. Alla hade bara goda saker att säga om prinsessan.

– Madeleine är ingen person som seglar ovanpå. Hon är vänlig och vettig och inte alls reserverad som kungligheter kan vara. Men hon är lite blyg, obekväm i strålkastarljuset, säger en av vännerna.

En annan bekant förstår inte varför somliga beskriver henne som divig.

– Inget kan vara mer orättvist och hon har inte varit glad över att bli beskriven så ensidigt. Nu är hon vuxen sedan länge och det hon gör går hon in för minutiöst, säger vännen.

Prinsessan Madeleine med familjen.

En som instämmer med övriga röster är Barbro Hultman som arbetat som hovreporter och varit anställd vid Hovet som personaltidningsredaktör. Hon sa tidigare till Svenska Damtidning.

– Hon är en jättebra person. Folk måste förstå det. Hon är oerhört empatisk och en fantastisk barnmänniska. Hon är undervärderad. Hon gör ett otroligt jobb med Childhood, och har en massa idéer, sa Barbro Hultman och fortsatte:

– Hon vill vara mamma och sköter det bra. Det gör hon fruktansvärt bra, hon är en otrolig mamma. Hon får alldeles för lite sympati i Sverige.

Tomas Brolins ilska – efter frågorna om sonen: ”Lägg ner!”

Nu lever Madeleine ett liv i Florida med maken Chris O’Neill, 47, och barnen Leonore, 7, Nicolas, 6, och Adrienne, 3, en tillvaro långt bort från den svenska medialjuset, hon är först och främst småbarnsmamma, men prinsessan har ett liv utan Chris och barnen. Inte minst med arbetet inom World Childhood Foundation som jobbar för att sätta fokus på barn som utsätts för sexuella övergrepp. Det var även just det temat som låg till grund när hon debuterade som barnboksförfattare med boken Stella och hemligheten.

”Madeleine är mån om att ha ett eget liv utan Chris”

Så här beskrev Madeleine själv boken när Svensk Damtidning träffade henne på releasefesten:

– Stella ställs inför svåra och jobbiga situationer och jag tror att många barn kan känna igen sig i henne. I slutändan handlar det om att få barn att stå upp för sig själva, sa Madeleine som fick blandade recensioner för sin debutbok.

För Madeleine var det nog varken försäljningssiffrorna eller recensionerna som lockade mest med boken, skriver Svensk Damtidning, utan snarare det viktiga budskapet. Och att få stå på egna ben – ha ett projekt som inte rör maken Chris O'Neill och hans karriär.

OJ! Suzanne, 68: ”Jag är kungens okända systerdotter”

En källa säger till Hänt:

– Madeleine är också mån om att ha ett eget liv utan Chris. Familjen och Chris är basen och navet, men hon brinner också för att uträtta saker när det gäller områden hon brinner för. Att välja bort uppdrag när man är så driven är något som inte känns rätt, jag tycker det känns naturligt och bra att hon visar sitt engagemang.

LÄS OCKSÅ: Så lever Chris O'Neills ex-flickvänner i dag

LÄS OCKSÅ: Triangeldramat – Bachelor-Simons bror började dejta en av tjejerna

Foto: TT

SENASTE NYTT!