LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Leif Mannerström rasande efter nyheten om kungen: ”Förstår inte”

02 feb, 2024 
Kungen får ofta äta mat i världsklass. Men nu återstår det att se vad han egentligen tycker om maten som han kommer serveras.
Leif Mannerström ser det hela som en total katastrof.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändisarnas bästa minne med kungen: ”Hade en enorm peruk”Brand logo
Kändisarnas bästa minne med kungen: ”Hade en enorm peruk”

Den franska presidenten Emmanuel Macron och hans hustru Brigitte är just nu i Sverige. De har hunnit med att träffa både statsminister Ulf Kristersson, 60, och vår kära kungafamilj.

På tisdagkvällen var Macron bjuden på middag på slottet. Där välkomnades han av kung Carl Gustaf, 77, och drottning Silvia, 80, kronprinsessan Victoria, 46, prins Daniel, 50, prins Carl Philip, 44, och prinsessan Sofia, 39.

Det ska kungen och Macron äta i Lund

Middagen som serverades på slottet gick i svenska smaker. Bland annat serverades kalixlöjrom, torskrygg och rensadel.

Sällskapet har även besökt Lund där det först var på ESS och Alfa Laval. Efter det besökte de studentafton på Lunds universitet. Det var där som den akademiska föreningen förberett den lite udda middagen.

Annons

– Traditionen med pytt i panna har funnits väldigt länge. Men 2005 firade vi 100-årsjubileum och i samband med det kom drottning Margrethe av Danmark hit. Och hon menade att det är det enda sättet att äta pytt i panna på. Sen har vi fortsatt med det, både för att det är gott och för att det är lite roligt, säger Arvid Modéus, vice förman för Studentafton, till Dagens Nyheter.

– Den är fruktansvärt god, fortsätter han.

Leif Mannerström rasar efter valet av maträtt

Men vet studenterna verkligen vad de håller på med? Enligt Leif Mannerström, 83, är det rena rama katastrofen.

– Jag tycker det låter som en ganska förfärlig kombination. För det första: Pytt i panna kan vara både bra och dåligt. Det kan vara en vedervärdig färdigköpt historia som inte smakar någonting. Men det kan också vara väldigt bra om man gör det själv, säger han till DN och fortsätter:

– Men jag förstår inte var bearnaisesåsen kommer in i bilden. Det tycker jag är väldigt, väldigt märkligt.

Leif Mannerström tycker om vår kung mycket och de två delar faktiskt ett stort intresse för jakt. Dock har de aldrig jagat tillsammans.

– Nej, han är inte med i mitt gäng. Jag har aldrig jagat med kungen. Däremot har jag jagat med Per Morberg, han är en alldeles utmärkt jaktledare, har Leif Mannerström tidigare förklarat för Hänt.

FOTO: Christine Olsson/TT, Karin Törnblom/TT

Annons