hänt exklusivt

Lars Wallins ursäkt till Victoria efter regelbrottet – nu kommer det fram

Lars Wallin och Victoria

Lars Wallin bröt mot reglerna när han träffade kronprinsessan Victoria. Nu berättar han för Hänt om händelsen som han fick be om ursäkt för.
– Jag vet att jag hade blivit tillsagd..., berättar Lars för Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lars Wallin om kronprinsessan Victorias val att klä sig
0:37

Efter reklamen: Lars Wallin om kronprinsessan Victorias val att klä sig

(0:37)

Slå på ljud

Stjärndesignern Lars Wallin, 57, har designat kläder till våra största kändisar och dessutom flera kungligheter. I en intervju med Hänt berättar han nu om när han för första gången skulle träffa kronprinsessan Victoria efter att han fått veta att han skulle sy en Nobel-klänning till henne.

– Först fick jag lite instruktioner kring hur jag skulle bete mig och vad man får säga och inte säga Jag hade hela tiden en dialog med hennes hovfolk men den dagen hon skulle komma var jag såklart väldigt nervös. Med en så viktig person kommer ju också säkerhetsvakter och det blir en liten cirkus runt omkring, säger Lars.

Lars Wallins miss under mötet med kronprinsessan Victoria

Mötet blev däremot inte helt som planerat utan Lars råkade ganska snabbt ta ett snedsteg.

– Jag hade blivit tillsagd att jag inte får säga ”du” utan hur jag skulle uttala mig. Kronprinsessan var så naturlig och så härlig, så varm som person. Vi fann varandra väldigt snabbt där och pratade och då sa jag ”du” flera gånger till henne. Så jag fick be om ursäkt till slut och kände ”nej nu gjorde jag det igen”. Men hon ryckte på axlarna och sa ”det gör inget”. Hon var väldigt fin och förstod min nervositet.

Så ser relationen till hovet ut idag: ”Nu har de stylister”

Som tur var gjorde Lars Wallin ett så pass gott intryck och arbete att han anlitades flertal gånger av hovet. På senaste har det däremot varit lite annorlunda med hur det går till när kungligheterna gör en beställning.

– Nu har de stylister som jobbar för dem, som har det som främsta uppgift att ta hand om deras look och kläder. Så då är det ofta stylisten som hör av sig och har kanske en tanke för ett visst tillfälle och så kommer de och tittar på färdiga grejer eller så diskuterar man om det är något som ska sys upp.

– Nu var det länge sedan jag sydde upp något unikt coutureplagg till någon från kungafamiljen. Vi har mer gjort justeringar på färdiga plagg.

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Jonas Ekströmer/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN