TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kungens stjärnkock akut opererad i hjärnan

05 maj, 2017 
AvEmelie Tholin
Stefano Catenacci har opererats för svåra blödningar i hjärnan. –Jag blev illamående och fick spränghuvudvärk och bad min personal att ringa ambulans, berättar stjärnkocken. Två veckor efter ingreppet är han fortfarande kvar på sjukhuset.
Annons

Stefano Catenacci, 51 är en av världens bästa kockar och nära vän med kungafamiljen. Det är Catenacci som stått för menyn och maten under såväl kronprinsessan Victorias, 39, bröllop liksom prinsessan Madeleines, 34.

För två veckor sedan jobbade Cantenacci som vanligt som kökschef på stjärnkrogen Operakällaren i centrala Stockholm när han plötsligt blev han akut dålig.

– Jag blev illamående och fick spränghuvudvärk och bad min personal att ringa ambulans, berättar han från sjukhussängen.

Den kände krögaren fördes i ilfart till Karolinska sjukhuset i Stockholm.

– Jag somnade redan där, i ambulansen och vaknade efter operationen ett par timmar senare, fortsätter han i Aftonbladet.

Det hela gick med blixtens hastighet.

– Jag tror att från att jag bad min personal ringa tills dess att jag låg på operationsbordet var det 17-18 minuter, berättar Catenacci till Expressen.

Läkarna konstaterade snabbt att han drabbats av åderbråck i hjärnan och genomförde ett ingrepp där klämmor satts på bråcken för att stoppa blödningarna. Catenacci är fortfarande kvar på sjukhuset. Han kommer också vara sjukskriven en tid framöver. Hur länge vet han inte än. 

– Jag går som vanligt, rör mig som vanligt och pratar som vanligt. Det är ingenting jag märker på det sättet. Men det är klart – jag har ju ändå genomgått en operation, berättar han.

Stefano Catenacci har barnen Angelo, 13, Vendela, 9, Lily, 8 med ex-frun Teres. Från ett tidigare förhållande har Stefano Catenacci även sonen Maximilian

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Foto: IBL, Stella

Annons