TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kungens sorg efter dådet – avbryter resa: "Bestörta"

07 apr, 2017 
Malin Ljung
Mitt under sin resa i Brasilien tvingades kungaparet ta emot den hemska nyheten om dådet i centrala Stockholm. "Vi följer utvecklingen men redan nu går våra tankar till de drabbade och deras familjer", säger kungen i ett uttalande.
Annons

Kungahuset tog under fredagen emot den tragiska nyheten om att flera människor förlorat livet och skadats i centrala Stockholm efter att en lastbil kört in i en folksamling.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia är just nu på resa i Brasilien, men har blivit informerad om tragedin.

– Jag och hela kungafamiljen har med bestörtning tagit del av informationen om eftermiddagens attentat i Stockholm. Bakgrunden till och omfattningen av det inträffade är ännu inte känd. Vi följer utvecklingen men redan nu går våra tankar till de drabbade och deras familjer, säger han i ett pressmeddelande.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Enligt Expressen som varit i kontakt med hovet kommer kungaparet avbryta resan och återvända hem till Sverige omgående.

FOTO: Ibl

Annons