ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kungen, 77, om sin död – hans egna frågor kring framtiden: ”Tänker på...”

22 dec, 2023 
Kungen och Victoria
Anders Pihlblad har följt kungligheterna i TV4:s Kungahuset 2023.
Nu berättar han för Hänt att ett ämne som kungen visar sig pratat mycket om är vad som sker när han själv inte längre sitter kvar vid tronen.
– Han tänker väldigt mycket på framtiden, säger Anders till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stefan Odelbergs olämpliga skämt till kungen – hemliga uppgörelsenBrand logo
Stefan Odelbergs olämpliga skämt till kungen – hemliga uppgörelsen

Kungen har minst sagt haft ett intensivt år. I våras kom plötsligt informationen från hovet om att han skulle genomgår en operation. Något som snabbt skapade många frågor hos det svenska folket.

”På inrådan av H.M. Konungens livmedikus genomför H.M. Konungen ett kirurgiskt ingrepp måndagen den 20 februari 2023. Det utförs genom så kallad titthålsteknik i hjärtområdet. Efter ingreppet rekommenderas en tids stillhet”, stod skrivet i pressmeddelandet.

Kungens intensiva år med firandet av 50 år på tronen

Kort efter det ägde operationen rum och hovet kunde sedan bekräfta att allt hade gått bra och kungen mådde bra. Några veckor senare var kungen på benen igen och tur var väl det för arbetsmässigt väntade många åtaganden.

Annons

Då kungen i år firat 50 år på tronen har han besökt Sveriges städer från norr till söder, det har även varit festligheter och alla andra åtaganden som vanligtvis sker i den kungliga kalendern.

Någon som har fått följa kungen under många av hans åtaganden under året är TV4:s Anders Pihlblad, 55. Han är nämligen den som i år leder Kungahuset 2023, dokumentären där tittarna får följa kungligheternas år.

Anders Pihlblad om kungens uttalande i dokumentären: ”Han tänker väldigt mycket på framtiden”

I en intervju med Hänt berättar han nu om vad tittarna kan förvänta sig av årets upplaga av programmet. Ett ämne som kungen visar sig pratat mycket om är vad som sker när han själv inte längre sitter kvar vid tronen.

Annons

– Vi har gjort en fin intervju med kungen. Och drottningen för övrigt. Där han berättar om tankarna kring att varit kung i 50 år men det som han också sätter väldigt stort fokus på det är egentligen inte det som har varit utan det som också komma skall, han tänker väldigt mycket på framtiden, monarkin framtid, hur den ska utvecklas och så där.

Du menar med honom själv i rollen eller även med kronprinsessan som arvtagare?

– Nej, just hela monarkins framtid tänker han på förstås. Hur ska kungahuset hålla sig som han då säger "för Sverige i tiden", som han brukar återkomma till. Han har mycket tankar om hur man ska få monarkin att hållas lika relevant i framtiden då.

FOTO: TT

Annons