BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Första orden efter kungens operation – hovet bekräftar hälsotillståndet

20 feb, 2023 UPPDATERAD 20 feb, 2023
Kungen
Kungen har genomgått en operation under måndagen.
Nu bekräftas tillståndet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungens kritik till media: ”Svårt att jobba när man hela tiden förlöjligas”Brand logo
Kungens kritik till media: ”Svårt att jobba när man hela tiden förlöjligas”

Det var förra veckan som hovet gick ut i ett pressmeddelande att kung Carl XVI Gustaf kommer genomgå en operation.

Mer specifikt en hjärtoperation – med titthålsteknik i hjärtområdet. Operationen har varit planerad länge och hovet bekräftade att kungens planerade åtaganden kommer flyttas fram.

”På inrådan av H.M. Konungens livmedikus genomför H.M. Konungen ett kirurgiskt ingrepp måndagen den 20 februari 2023. Det utförs genom så kallad titthålsteknik i hjärtområdet. Efter ingreppet rekommenderas en tids stillhet. Detta medför att Kungens planerade åtaganden mellan den 20 februari och den 3 mars flyttas fram till senare i vår. Kungen mår bra och hans officiella program fram till operationsdagen genomförs enligt plan”, skriver hovet i pressmeddelandet.

Annons

Första orden efter kungens operation – hovet om hälsotillståndet

Nu slår hovet fast att kungen mår bra efter operationen.

”Operationen har gått enligt plan och Kungen mår bra. Kungen tackar för allt stöd och den värme som visats honom, och känner tacksamhet över svensk sjukvård.”, lyder pressmeddelandet

Kungen mår bra efter operationen.

Hovet om att gå ut med operationen

Kungen fortsatte med sina uppdrag som vanligt fram till dagen då operationen ägde rum. Nu väntar vila i två veckor innan han kliver på jobbet igen.

Hovets informationschef Margareta Thorgren har dessutom berättat för Aftonbladet om beslutet med att vara transparenta gällande ingreppet.

– Vi väljer att vara transparenta med att det är ett planerat ingrepp och att kungen genomför sina uppdrag som vanligt, förklarade hon för tidningen.

När Hänt intervjuade Margareta inför premiären av filmen Kungen kunde hon dock inte uttala sig ifall han var nervös inför operationen.

– Nej, det är inget jag kan uttala mig om.

Till Expressen kommenterar Thorgren vidare att drottningen varit i kontakt med sin make.

– Drottningen har varit och hälsat på efter operationen, säger hon till sajten.

FOTO: Mikael Fritzon/TT

Annons