Kungens okända krav – orden om Niklas Strömstedt

25 mar, 2023 
Kungen och Niklas Strönstedt.
Varje sommar samlas delar av kungafamiljen i Solliden för att njuta av livemusik.
Nu avslöjas en okänd önskan från kung Carl Gustaf.
– Jag vet att de har frågat efter..., säger Patrik Krall till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppet
Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppet

Kung Carl XVI Gustaf, 76, har ett stort år framför sig. Han firar nämligen 50 år på tronen har har ett fullspäckat schema fram till den stora dagen i september. Men det har inte riktigt börjat så som det var tänkt. Kungen behövde nämligen genomgå en titthålsoperation på hjärtat och tvingades ställa in flera uppdrag, och missade även premiären för dokumentären Kungen.

Men ingreppet gick som planerat och kungen har kunnat ta sig ut igen.

Kungens lycka – bjuder in till Solliden sessions 2023

De senaste tre somrarna har kungen kunnat styra upp Solliden sessions, på Solliden slott på Öland, där det har bjudits på livemusik i sommarvärmen. Och de goda nyheterna är att det även kommer att hända i år. Bland artisterna som intar slottets scen i år hittar Arvingarna, Dolly Style och Lisa Miskovsky. Men det kommer även många fler.

Annons

Det är 14 artister som ska komma till slottet och det blir minst sagt en blandning av genrer. EPA-dunken kommer nämligen även till Solliden i sommar då artisterna Sofie Svensson & Dom och Adolpson & Falk ska medverka.

– Vi vill gärna boka in några unika guldkorn för publiken på Sollidens konserter. Gilbert O'Sullivan och kung Carl XVI Gustaf är för övrigt av samma gyllene årgång. Jag räknar med att det blir en fin nostalgikonsert som kommer göra minnesvärt avtryck, säger konsertproducent Patrik Krall, som är med och anordnar Solliden sessions.

Kungens okända krav

Men vad för typ av artister vill kungen själv ha på konserten? Enligt Patrik, finns det en person som kungen faktiskt har frågat efter tidigare – nämligen Niklas Strömstedt.

Annons

– Om jag ska komma på en artist på rak arm som jag vet att de har frågat efter så är det Niklas Strömstedt, avslöjar Patrik Krall.

Och visst får kungen sin vilja igenom, Niklas är nämligen en av artisterna som kommer att uppträda i årets upplaga! Hela listan av artister hittar du här.

FOTO: Ali Lorestani/TT, Karin Törnblom/TT

Annons