ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Första bilden på kung Carl Gustaf efter hjärtoperationen

09 mar, 2023 
Kung Carl Gustaf
Kung Carl Gustaf försvann helt efter operationen.
Här är de första bilderna som har publicerats på honom sedan operationstillfället – vid sin sida har han både drottningen och sin dotter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppetBrand logo
Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppet

Det var i mitten av februari som hovet skickade ut ett pressmeddelande gällande att kung Carl XVI Gustaf skulle genomgå en hjärtoperation. En nyhet som snabbt skapade många frågor hos det svenska folket.

”På inrådan av H.M. Konungens livmedikus genomför H.M. Konungen ett kirurgiskt ingrepp måndagen den 20 februari 2023. Det utförs genom så kallad titthålsteknik i hjärtområdet. Efter ingreppet rekommenderas en tids stillhet”, stod skrivet i pressmeddelandet.

Hovet om kungens mående efter operations-beskedet

Operationen gick av stapeln och hovet kunde sedan meddela att kungen mådde bra.

”Operationen har gått enligt plan och Kungen mår bra. Kungen tackar för allt stöd och den värme som visats honom, och känner tacksamhet över svensk sjukvård.”, lyder pressmeddelandet

Annons

Sedan dess har han däremot inte synts till. Eftersom att kungen ombads att vila har han hans kalender varit tom. Uppdrag som skulle genomföras flyttades fram och tid fanns för att endast vila. Men under måndagen var det dags för hans första offentliga uppdrag sedan operationen. I ett meddelande till Svensk dam bekräftade hovet att kungen skulle kunna genomföra uppdraget.

– Kungen kommer att vara tillbaka i tjänst på måndag som planerat. Han mår bra. Allt har gått bra. sa då hovets informationschef Margareta Thorgren.

Första bilderna på kungen efter operationen

Nu har de första bilderna på kung Carl Gustaf publicerats sedan operationen. Det är på kungahusets Instagram som flertal bilder laddats upp. Vid sin sida har kungen drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prinsessan Christina och generalkonsul Tord Magnuson.

Annons

”I dag tog Kungen, Drottningen, Kronprinsessan, Prinsessan Christina och generalkonsul Tord Magnuson emot Margareta, Custodian of the Crown of Romania med make Prins Radu på lunch på Kungl. Slottet.Hennes Majestät är det tidigare rumänska kungahusets överhuvud. Hon är äldsta barn till kung Mikael I av Rumänien (1921–2017)”, står skriver till bilderna.

Så sent som dagen efter mötet med de rumänska kungligheterna begav sig Carl Gustaf och Silvia till Västerås med anledning av kungens 50-årsjubileum. Paret anlände från Stockholm med tåg till Västerås centralstation där de möttes upp av landshövdingen Johan Sterte. Och att döma av bilderna ser han ut att ha repat sig bra efter operationen.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia tog tåget till Västerås. Foto: Fredrik Sandberg/ TT

FOTO: TT

Annons