Kungafamiljens hemliga plan för prinsessan Sofias bebis

Kungafamiljens hemliga plan för prinsessan Sofias bebis

I september kommer ännu ett kungabarn till världen! Prinsessan Sofia väntar sitt andra barn och hovet har redan sina planer för hennes baby.

Prinsessan Sofia, 32 och prins Carl Philip, 38, ska bli föräldrar för andra gången. Sedan tidigare har de sonen Alexander, 1, och han ska snart få bli storebror. Inför den stora dagen smider hovet planer för att göra sig så redo som möjligt.

– Vi har en rutin och en plan med både läkare och familjemedlemmar, avslöjar informationschefen Margareta Thorngren till Expressen.

Sofia och Carl Philips barn är beräknad att komma till världen i september, men det exakta datumet som bebisen är beräknad att komma på väljer hovet att hålla för sig själva. Det på grund av den enkla anledningen att det faktiskt inte är säkert att det är en bebis som kikar ut då. Men i kungahuset pågår förberedelserna inför förlossningen just nu för fullt, oavsett vilket datum den kommer att ske.

– Hovet förbereder och det gjorde vi redan när vi gick ut med den glada nyheten. Vi gick ut rätt tidigt med att förlossning är planerat i september. Utifrån det så finns det en plan. Nu är det sjätte kungabarnet som föds under en reaktivt kort period och när det gäller det jag har ansvar för, media och kommunikation, så ser vi att det är ett stort intresse när det kommer nya kungabarn, säger Margareta.

För att alla inblandade ska kunna nås av rätt information så fort som möjligt så har hovet kommit upp med en smart lösning. Margareta erkänner att de har skapat en hemlig sms-kedja.

– Vi har en rutin och har en plan både med läkare och med familjemedlemmar som behöver få information. Det finns en planering om hur vi kommunicerar. Sedan så blir det en högre beredskap när det kommer närmre.

Men deras rutiner och planer hålls hemliga i största möjliga utsträckning. Det är mycket få personer som vet något om Sofias förlossning mer än att hon ska föda någon gång i september månad.

– Det är väldigt få. Det är hovet. Det är prinsessan Sofia och Carl Philip som har den närmsta informationen. Om du frågar hovet så är det väldigt få som får informationen och så ska det vara.

LÄS OCKSÅ: Sofia och Carl Philips mysiga familjedagar på stranden

LÄS OCKSÅ: Efter 2 års väntan – Carl Philip och Sofias drömhus är klart

Foto: Ibl, Kungahuset/Jonas Ekströmer

FRÅN FÖRSTASIDAN