Efter 2 års väntan – Carl Philip och Sofias drömhus är klart

Den som väntar på något gott, kan få vänta jättelänge. Fråga Carl Philip, 38, och Sofia, 32, som i nästan två år längtat efter att få flytta in i huset på Kungliga Djurgården.

Nu är prins Bertils gamla funkisvilla äntligen totalrenoverad, ombyggd och inflyttningsklar. Planlösningen är öppnare och rummen färre med tre sovrum och ett “master bedroom” på ovanvåningen. I entréplan finns ett kök med anslutande matsal, två salonger, wc och ett kontor. Huset är ombyggt för att Carl Philip och Sofia ska kunna ta emot gäster både i privata sammanhang och vid officiella tillfällen.

De senaste helgerna har paret tillbringat all sin tid i villan och pysslat i huset. De har även njutit av det vackra vädret och tagit långpromenader med Alexander, 1, i barnvagn och sin fyrbenta familjemedlem, borderterriern Siri i släptåg. Siri är redan bekant med området eftersom Sofia och Carl Philip länge haft Djurgården som sin favoritrunda.

Prinsparet har även varit inne vid Stureplan och kollat inredningsbutiker vid Östermalmstorg.

–De verkade så lyckliga. De log hela tiden, säger Hänts källa som såg prinsparet vid restaurang Melanders i Östermalmshallen.

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar att prinsparet nu lämnar Sjöpaviljongen vid Drottningholm för att bosätta sig på Djurgården.

–De flyttar in successivt. Flytten beräknas vara klar innan sommaren, säger Thorgren i Expressen.

I september blir prinsparet tvåbarnsföräldrar. Nu har Sofia och Carl Philip gott om tid att inreda det nya lilla barnrummet… 

Foto: IBL

SENASTE NYTT!