Kungafamiljen stoppas av sjukdomen – hovets dystra besked

Kungafamiljen stoppas av allvarliga sjukdomen – hovets dystra besked
Hovet har tvingats senarelägga en representationsmiddag på kungliga slottet.
Orsaken? Coronaviruset.
Men där tar inte misären slut, nämligen så riskerar flera av kungafamiljens resor att ställas in.
Annons

Nu på onsdag var tanken och planen att en representationsmiddag skulle gått av stapeln i det kungliga slottet i Stockholm. På middagen var det tänkt att 150 gäster skulle delta, men de får nu planera om i kalendern.

Annons

Hovet väljer nämligen nu att flytta fram detta magnifika event till ett senare tillfälle. Orsaken är simpel – Coronaviruset.

Margareta Thorgren som är informationschef på hovet har bekräftat för Expressen att det är det beslut som fattats.

– Anledningen är coronaviruset. Det är i dag som beslutet har fattats. Nu jobbar vi på att alla ska få den här informationen personligen. En representationsmiddag är väldigt många olika nationaliteter inbjudna, och det är av respekt för inbjudna gäster, säger Margareta till Expressen.

Annons

Eftersom att middagen skulle ha ägt rum om bara två dagar så är det med väldigt kort varsel som detta event ställs in.

– Det är ett väldigt sent beslut, med tanke på att det skulle ha varit på onsdag, fortsätter Margareta.

”En tid av väntan”

Informationschefen menar även att det är många just nu som undrar över vilka åtgärder som kommer att tas, men påvisar att middagen alltså inte är inställd utan endast framskjuten.

– Det är en senareläggning av representationsmiddagen i avvaktan på den fortsatta händelseutvecklingen, berättar hon för Expressen.

Eftersom att hovet även följer Folkhälsomyndighetens och utrikespartimentets bedömningar så kan kungafamiljens inplanerade utlandsresor framöver riskeras att ställas in. Även detta är något som Margareta Thorgren bekräftar:

Annons

– Det är en del resor som är planerade, statsbesök och officiella resor, som vi i dagsläget inte har kommunicerat. Vi följer de råd kring resor som UD rekommenderar. Det är en tid av väntan.

Margareta berättar även för Expressen att det finns flera resor inplanerade inom en väldigt snar framtid, men att rapporteringen är något de följer dagligen så inget beslut om dessa resor har ännu tagits.

Vidtagit åtgärder

Trots att kungafamiljen ofta reser utomlands i sina jobb, så har de tur nog inte befunnit sig i något av de zoner som anses vara riskdrabbade.

– Nu har vi vidtagit de åtgärder på hovet, precis som många andra organisationer, att har man varit på sportlov i de riskdrabbade länderna så ska man tänka extra. Kungafamiljen har inte varit det, och arbetsdagarna är som vanligt, säger Thorgren.

FOTO: TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…