LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kungabarnens tidigare relationer – därför tog det egentligen slut med exen

08 nov, 2023 
Kungabarnens tidigare relationer – därför tog det egentligen slut med exen
I dag är kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine lyckligt gifta.
Men det fanns en tid då de alla hade ögonen för någon helt annan.
Så lever kungabarnens ex i dag och därför tog det egentligen slut.
– Jag har bara fina minnen från min tid tillsammans med Carl Philip, har Wiveka Thott tidigare berättat.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungen bryter tystnaden – verkliga relationen till sin far: ”Tabu”Brand logo
Kungen bryter tystnaden – verkliga relationen till sin far: ”Tabu”

Prins Carl Philips ex:

Wiveka Thott

Wiveka Thott och Carl Philip.

Wiveka Thott, 42, träffade prins Carl Philip när han började gymnasiet och hon gick i nian. Hon, som har rötter i den skånska adeln, var prinsens första kärlek under tiden han studerade på internatskolan Lundsberg. Wivekas pappa och kungen kände varandra genom deras gemensamma intresse – jakt. Paret gjorde slut våren 1999 innan Carl Philip tog studenten.

Annons

– Jag har bara fina minnen från min tid tillsammans med Carl Philip. Han var ju trots allt min första kärlek och den glömmer man inte i första taget, har Wiveka tidigare sagt till Expressen.

I dag bor Wiveka Thott i Skåne och är gift med maken Johan Lindström. Tillsammans har de två söner och en av dem heter faktiskt Filip. Hon har tidigare jobbat på EF Education men i dag är hon regionalmanager på Edument.

Emma Pernald

Emma Pernald och Carl Philip.

Sommaren 1999 träffade Carl Philip göteborgskan Emma Pernald, 44, via gemensamma vänner under en segelsemester. Paret var tillsammans i nästan tio år men i slutet av 2008 började det ryktas om att de gått skilda vägar då Carl Philip setts hålla en annan kvinna i handen. Våren 2009 bekräftade de uppbrottet.

Annons

2013 gifte hon sig med Insplanet-vd:n Tomas Jonson. De bor på Lidingö och har två barn ihop.

Emma har en lång karriär inom kommunikationsbranschen och har både arbetat på reklambyrån McCann och varit marknadsdirektör på Polarpriset. I dag är hon Country Marketing Director på Nordea, är aktiv inom Moderaterna på Lidingö och är styrelseledamot i en Montessoriförskola.

Men hon och prinsen umgås ibland fortfarande i samma kretsar då Emma är vän med prinsessan Madeleine.

Emma Pernald.

Kronprinsessan Victorias ex:

Daniel Collert

Daniel Collert och Voctoria.

Daniel Collert, 49, och kronprinsessan träffades redan 1993 när de båda studerade på Enskilda gymnasiet. Han var den då 16-åriga Victorias första kärlek. De träffades via gemensamma vänner och blev snart ett par. De hade dock gjort slut innan Victoria hade hunnit ta studenten.

Annons

När Victoria flyttade till New York för att studera och för att få vård för sina ätstörningar, flyttade dock Daniel Collert med som stöd och de blev ett par igen. Men när kronprinsessan flyttade hem stannade han kvar i USA en period. De var tillsammans i totalt åtta år, med kortare uppehåll i förhållandet. De var tillsammans åren innan Victoria träffade sin nuvarande man Daniel Westling 2002.

I dag bor Daniel Collert på Östermalm i Stockholm har är pappa till en son. Han har bland annat arbetat som filmproducent för filmerna Rånarna, Gangster och Exit. Under de senaste åren har Daniel Collert dock valt att leva ett mer anonymt liv.

Svante Tegnér

Svante Tegnér och Victoria.

Den sommaren när kronprinsessan tog studenten hade hon och ungdomskärleken Daniel Collert en paus. En natt i september fångades den då 19-åriga Victoria plötsligt på bild med Svante Tegnér, 48, när de lämnade nattklubben Sturecompagniet ihop. Kort efter reste Victoria till Frankrike för att läsa franska och då ebbade relationen ut och senare återförenades kronprinsessan med Daniel Collert igen.

Annons

I dag bor Svante Tegnér tillsammans med sin fru Pernilla Molin Tegnér på Östermalm i Stockholm och paret har två barn – varav en av dem har börjat på samma privatskola som prinsessan Estelle.

Svante Tegnér är grundare och tidigare vd för företaget Bubbleroom som säljer kläder på nätet. Han är också grundare för en läkartjänst online, vd för Esaias Investments AB och jobbar med familjens vinföretag

Svante Tegnér.

Prinsessan Madeleines ex:

Pierre Ladow

Pierre Ladow och Madeleine.

Sommaren 2001 fångades prinsessan Madeleine och göteborgaren Pierre Ladow, 41, på bild i St Tropez på den franska Rivieran när de kysser varandra iklädda badkläder. Paret hade en kort romans innan han blev tillsammans med prinsessans bästa vän Louise ”Lussan” Gottlieb. En relation som även den tog slut.

Annons

I dag är Pierre Ladow gift med Bianca Ladow och har två barn. Han är skriven i Monaco enligt Aftonbladet. Han är delägare i fastighetsbolaget Aerium samt sitter i styrelsen i bostadskoncernen Offentliga Hus.

Bianca och Pierre Ladow.

Mattias Trotzig

Mattias Trotzig.

Festarrangören Mattias Trotzig, 45, från Lidingö hade en kort relation med prinsessan Madeleine. De båda träffades under en fest på krogen Hasselbacken på Djurgården våren 2001.

Annons

Efter Madeleine har Mattias Trotzig varit tillsammans med Nina Philipson, dotter till miljonären Aje Philipson som är nära vän med kungen. Han har även varit tillsammans med konstnären och entreprenören Carolina Gynning.

– Madeleine är en fantastisk tjej och hon är värd all lycka med sin egen familj, har Mattias berättat för Expressen.

I dag bor Mattias Trotzig på Värmdö. Han driver den framgångsrika eventbyrån PS Occasion, som bland annat har prisats av Dagens industri.

Mattias Trotzig och Carolina Gynning.

Erik Granath

Erik Granath och Madeleine.

Gotlänningen Erik Granath, 45, har studerat med Carl Philip på Lundsberg och blev tillsammans med prinsessan Madeleine hösten 2001 när hon bodde i London. Hon bjöd över honom dit för att vara ett stöd för honom efter att hans mamma gått bort. Paret fångades då på den mycket omtalade bilden tillsammans i Hyde Park, när Erik håller sin hand över prinsessans bröst. Något kungen inte ska ha uppskattat.

Annons

Förhållandet ogillades enligt Aftonbladet av kungahuset då det visade sig att Erik Granath hade flera domar på sig i Visby tingsrätt: ringa narkotikabrott, grov olovlig körning, rattfylla och misshandel. 2002 försökte han vandalisera ett öltält i Visby och efter det tog förhållandet slut.

Erik Granath bor i dag i Sollentuna och är sambo och har två barn.

Erik Granath.

Pontus Westergren

Pontus Westergren kopplades ihop med Madeleine.

I slutet av 90-talet kopplades den hästintresserade Madeleine ihop med hoppryttaren Pontus Westergren, 46. Paret ska ha börjat dejta efter att prinsessan tagit över Pontus häst. Förhållandet blev dock ej särskilt långvarigt.

Annons

Efter uppbrottet fortsatte Pontus Westergren med ridning och har tävlat och haft flera landslagsuppdrag som hoppryttare. I dag jobbar han som ridcoach och fick 2010 pris som Årets Tränare.

Pontus Westergren bor på en gård i Nykvarn och har två söner. Han är sambo med sportjournalisten och TV4-profilen Suzanne Sjögren.

Pontus Westergren och Suzanne Sjögren.

Jonas Bergström

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.

Prinsessan Madeleine och advokaten från Djursholm Jonas Bergström, 44, träffades på en blinddate när han läste juridik 2002. Det var deras gemensamma vänner som tyckte att de passade ihop. Paret var tillsammans i åtta år och förlovade sig 2009. Jonas Bergström såg länge ut att bli den nya prinsen och var bara månader från att gifta sig med prinsessan Madeleine när allt plötsligt gick snett. 2010 gick nämligen den 21-åriga handbollsspelaren Tora Uppstrøm Berg ut i norska Se og Hör och sa att hon haft en affär med Bergström i Åre.

Annons
Tora Uppstrøm Berg.

Efter otrohetsaffären bröt Madeleine och Jonas sin förlovning och hovet meddelade att bröllopet ställts in. Prinsessan tog flyget till New York och Bergström portades från Drottningholm och Hovstallet.

I dag har båda gått vidare och 2013 gifte sig Jonas Bergström med Stephanie af Klercker – en av Madeleines bästa vänner. Tillsammans bor de i en ville på Djurgården och har tre barn. Han är advokat sedan 2011 och arbetar på firman Vinge, där han också är delägare.

Annons
Jonas Bergström och Stephanie af Klercker.

FOTO: TT/Charles Hammarsten/Eero Hannukainen/Pontus Höök/Aftonbladet/Jack Mikrut/Jonas Lemberg/Sipa/TT/Alan Davidson/REX/Pernilla Wahlman/Aftonbladet/Cecilia Liljeton/Karin Törnblom/Roland Thunholm/FLT-PICA/Patrick van Katwijk

Annons