BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kung Harald har insjuknat – kronprins Haakon tvingas hoppa in

25 nov, 2022 
Kung Harald, kronprins Haakon
Nu har vi möts av ett tråkigt besked från det norska hovet.
Kung Harald har insjuknat med förkylningssymptom.
Detta betyder att kronprins Haakon får hoppa in i sin fars ställe.
Annons
Här får drottning Silvia dissen under kungliga besöketBrand logo
Här får drottning Silvia dissen under kungliga besöket

Nu kan det norska hovet bekräfta att kung Harald, 85, har insjuknat, något som Svensk Dam var först med att rapportera om.

– Kungen är sjukanmäld med förkylningssymptom. Hans Majestät Kungen har i dag, fredagen den 25 november, blivit sjukskriven på grund av förkylningssymptom, meddelar hovet i en kommuniké.

Kung Harald är sjuk – kronprins Haakon tar över

Detta betyder att sonen kronprins Haakon får hoppa in i kungens ställe och sköta hans kungliga uppdrag.

– Hans Kungliga Höghet Kronprinsregenten genomför Kungens planerade program i dag, uppger hovet.

Kronprins Haakon har varit i Kenya hela veckan med kronprinsessan Victoria. Tidigast igår kväll syntes kungligheterna på svenska ambassadens coktailparty. Men nu fick resan ett abrupt slut, och kronprinsen är i detta nu på väg hem tillbaka till Norge om han inte redan landat än på norsk mark.

Detta är inte första gången som vi möts av ett sjukdomsbesked om kungen. Tidigast som i somras så möttes vi av nyheten att Norges kung, Harald V av Norge, hastigt lagts in på Rikshospitalet i Oslo. Då utreddes han för feber och enligt norska hovets pressmeddelande var tillståndet stabilt.

Kung Haralds tuffa hälsokamp

Men en stund senare visade det sig att det hela rörde sig om en infektion.

Annons

”Hans Majestät Kungen har diagnostiserats med en infektion som måste behandlas med intravenös antibiotika och kommer därför att ligga kvar på rikshospitalet i några dagar. Tillståndet är stabilt”, skrev norska hovet i ett pressmeddelande.

Kungen har under en längre tid kämpat med sin svaga hälsa och har flera gånger under de senaste åren blivit inlagd på sjukhus.

Kungens insjuknande har då resulterat i att han sjukskrivits och kronprins Haakon har varit ställföreträdande statschef.

FOTO: TT


Texten uppdateras.

Annons