Kung Harald akut förd till sjukhus i Norge

Norska hovet meddelar nu i ett meddelande att Kung Harold är akut förd till sjukhus.
Det var under torsdagseftermiddagen som vi nåddes av nyheten att han utreds för feber.

Det var under torsdagseftermiddagen som nyheten att Norges kung, Harald V av Norge, hastigt lagts in på Rikshospitalet där han utreds för feber. Enligt hovets pressmeddelande är tillståndet stabilt.

Och detta är inte första gången som han tvingas läggas in. Han har under en längre tid kämpat med sin svaga hälsa och har flera gånger under de senaste åren blivit inlagd på sjukhus.

Kungens insjuknande har då resulterat i att han sjukskrivits och kronprins Haakon har varit ställföreträdande statschef.

Kronprinsen, hans fru och barn

Tronföljaren kronprins Haakon är sedan 21 år tillbaka gift med kronprinsessan Mette-Marit. Tillsammans har de två barn, prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus. Kronprins Haakon är både amiral inom Sjöförsvaret och general i armén och Luftförsvaret.

Prinsessan Märtha Louise var tidigare gift med ex-maken Ari Behn, men tragiskt nog valde han att ta sitt liv för ett par år sedan. Tillsammans med honom fick hon döttrarna Maud Angelica, Leah Isadora och Emma Tallulah. Familjen har varit i stor sorg sedan de fick beskedet om ex-maken och pappans bortgång, men prinsessan Märtha Louise har funnit kärleken på nytt i shamanen Durek Verrett.

SENASTE NYTT!