LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kung Charles ber om ursäkt för att han är sjuk – läckta dokumentet visar

15 maj, 2024 
Kung Charles har drabbats av cancer och nu ber han om ursäkt till alla dem som påverkas av hans sjukdom...
“Hans majestät vill be om ursäkt till alla dem som han sviker.”, lyder meddelandet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”Brand logo
Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”

Det har varit ett tungt år hittills för den brittiska kungafamiljen. I februari upptäcktes det att kung Charles, 75, hade fått cancer. Det var när han undersökte sin förstorade prostata som beskedet kom.

”Under kungens nyligen genomförda ingrepp för godartad prostataförstoring hittades något annat oroväckande. Efterföljande tester visar att det var cancer”, skrev hovet.

Bara några veckor senare kom nästa ofattbara besked: prinsessan Kate, 42, har också cancer.

Annons

– Nu tänker jag på alla de vars liv har drabbats av cancer. För alla som står inför denna sjukdom, oavsett form, tappa inte tro eller hopp. Du är inte ensam, sa hon bland annat i ett långt tal på Instagram.

Kungen ber om ursäkt för sin sjukdom

Dessa besked har ju givetvis lett till att båda två trappat ner på jobb och officiella uppdrag. Nu kommer dessutom nya uppgifter där kung Charles ska ha bett om ursäkt för sin sjukdom, enligt norska Se og hör.

– Det har bekräftats att kung Charles har fått cancer. Han är redan under behandling och det har sagts att han inte inte kan vara ute på officiella uppdrag. Det här betyder att en hel del av folket inte vill se honom på ett bra tag, förklarar Se og hörs reporter och fortsätter:

– Och att han säkert måste avstå en del uppsatta programposter. Han ska ju jobba med sina plikter som monark, som han kan göra hemifrån. Men han ska inte vara ute och möta folk.

Annons

Här förklarar hon att kungen bett om ursäkt:

– Det här har faktiskt kungen beklagat. Han har via sina anställda på Buckingham palace skickat ut ett pressmeddelande där det står “Hans majestät vill be om ursäkt till alla dem som han sviker.”

– Det läggs också till att kungen svarar positivt på behandlingarna han får och att han ser fram emot att få komma tillbaka och utföra sina kungliga plikter.

KUNG CHARLES, DROTTNING CAMILLA
Wiktor Szymanowicz
KUNG CHARLES
AARON CHOWN

FOTO: YUI MOK

Annons