ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kung Carl Gustafs lyxköp – så många miljoner är bilen värd

09 aug, 2023 
Amanda Rönnell
Kung Carl Gustaf
Kung Carl Gustaf fullkomligt älskar bilar – det är sedan gammalt.
Nu visar han upp en riktig dyrgrip från sin bilsamling.
En modell med en saftig prislapp.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungens oväntade möte med David BatraBrand logo
Kungens oväntade möte med David Batra

Det är ett stort år för den svenska kungafamiljen. Vår kung Carl Gustaf, 77, firar hela 50 år på tronen! Dessutom firas ännu ett jubileum i år – nämligen Gustav Vasa 500 år.

Firandet drar igång först i september, och kungafamiljen har under sommaren njutit av lite välförtjänt semester. Det betyder att kungen äntligen har haft lite tid att ägna sig åt ett av sina största intressen bilar!

Kungens stora bilintresse – saftiga prislappen på bilsamlingen

Det är ingen hemlighet att kungen hyser en stor förkärlek till bilar och särskilt dyra sådana. Ända sedan han tog körkort 1966 har det varit bilar som gäller. Då sågs han köra runt i sin första bil, en klassisk Volvo P1800 och som den bilfantast han är så har han idag en bilsamling värd 25 miljoner kronor.

I söndags var kungen traditionsenligt på plats under Sollidens Entusiastfordonsutställning på Öland. Under utställningen kunde man skåda alltifrån Trabanter, gamla lastbilar och mopeder till amerikanare, sportbilar och dragsters.

Kungen var självklart där, tillsammans med sin bayerska viltspårshund Brandie, och såg ut att njuta av spektaklet.

Annons
Kung Carl Gustaf och hunden Brandie närvarar vid det traditionsenliga Sollidens Entusiastfordonsutställning på Öland.

Det har kungen i sitt garage – miljonbeloppet avslöjat

Med kameran i ena handen och kopplet i den andra såg kungen ut att njuta av spektaklet. Men vad har kungen själv för bilar?

Enligt TT kan man i kungens garage bland annat hitta en BMW M8 från 2020 – Porschen (911 T Targa från 1973) som kungen körde när han träffade drottningen.

I en sådan blå Porsche körde kungen runt Silvia i.

Dessutom kan man hitta en DeTomaso Pantera från 1971, med en knapp i stället för ett dörrhandtag – modell som endast byggdes i 75 exemplar och är värderad till över två miljoner kronor i dag. Bilen i fråga fanns att beskåda under söndagens utställning. Om kungen själv körde ner skönheten är däremot inte bekräftat.

Annons
Kung Carl Gustafs DeTomaso Pantera
Kung Carl Gustafs DeTomaso Pantera, en modell som i dag är värderad till över två miljoner kronor.En DeTomaso Pantera kostade 62 000 kronor 1971, vilket i dagens penningvärde motsvarar drygt en halv miljon kronor. Så kungen har onekligen gjort ett kap.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons