LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Så har vi aldrig sett kungen agera med Silvia – reaktionerna efter bilden

13 nov, 2022 
KUNG CARL GUSTAF, DROTTNING SILVIA
Att vi har en humoristisk kung är något som är säkert. Nu har han gjort något som får svenska folket att reagera starkt efter bilden tillsammans med drottning Silvia.
”Kungen i rätt position”, skriver en person.
Annons
Här rockar prinsparet loss – Se klippetBrand logo
Här rockar prinsparet loss – Se klippet

Förra veckan satt kung Carl Gustaf, 76, och drottning Silvia, 78, på flyget över Atlanten med Brasilien som slutdestination. Med på resan var även kronprinsessan Victoria, 45, med familj och väl på plats anslöt även prinsessan Madeleine, 40, vid World Childhood Foundation i Bahía och São Paulo.

När stora delar av kungafamiljen åkte iväg till Brasilien gjordes en ganska stor ändring här hemma i Sverige. Prins Carl Philip, 43, fick nämligen hoppa in som kung. Detta är inget som hör till vanligheterna eftersom kungen ibland lämnar sitt rike. Men den här gången var det helt enkelt avståndet på resan som avgjorde.

”Behov av tillfällig riksföreståndare har att göra med avståndet på resan. I detta fall utanför Europa”, förklarade hovets informationschef Margareta Thorgren för Hänt.

Annons

Kungafamiljens resa till Brasilien

Väl på plats i Brasilien verkar allt ha gått enligt plan för kungen och drottningen. De fick ju även lite välförtjänt höstlovs-semester tillsammans med barnbarnen prinsessan Estelle, 10, och prins Oscar, 6. Men det var inte bara semester som stod på agendan, de har också genomfört flera kungliga uppdrag under sin vistelse.

Under resan har både prinsessan Madeleine och kungahuset publicerat bilder på Instagram från resan. En av bilderna som delats har däremot fått extra mycket uppmärksamhet.

”På eftermiddagen i São Paulo besökte Kungaparet och Prinsessan Madeleine centret Resgatandos Vidas. Centret bedriver fritidsaktiviteter för barn och unga inom till exempel dans, musik, sport och data.”, skriver kungahuset på Instagram till en bild där kungen och drottningen befinner sig i en dans-studio, högst troligt dansar de balett.

Bilden väcker starka reaktioner hos folket: ”Så rolig!”

Det är många som ställer sig positiva till kungens och drottningens initiativ. Men det är något speciellt som många lägger märke till – nämligen att våran kung är väldigt humoristisk!

”Fin balettpose på kungen där!”, skriver en person.

”Våran Kung har humor! Det syns på hans balettpose”, skriver en annan.

”Kungen i rätt position. Och glad!”, skriver en tredje.

”Hahaha!! vår kung är KUNG! Så rolig!”, hälsar en annan.

FOTO: Tommy Holl/TT

Annons