TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Hovet bekräftar: Kung Carl Gustaf och drottning Silvia lämnar landet

21 mar, 2022 
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia
Efter en tid i Sverige visar det sig nu att kung Carl Gustaf och drottning Silvia har bestämt sig för att lämna landet. Läs varför här!
Annons
5 underbart härliga stunder med kung Carl XVI GustafBrand logo
5 underbart härliga stunder med kung Carl XVI Gustaf

Det har varit en tuff start på 2022 för kung Carl XVI Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, då de testade positivt för covid-19. Det ledde till att kungligheterna sattes i karantän en tid och de kunde inte arbeta normalt.

Men tur i oturen! Symptomen blev inte värre än en mildare förkylning för både kungen och drottningen, och de var på benen direkt efter tiden i karantän!

Nu när smittrisken för pandemin inte längre är lika hotfull så ska kungen och drottningen passa på att resa. Det är dock ingen nöjesresa som står på schemat.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia lämnar landet

Den 9 april 2021 avled prins Philip, 99 år gammal. Vid den tiden var världen mitt i en pandemi, vilket ledde till att det endast fick närvara 30 personer vid begravningen på grund av smittorisken.

Annons

Efter att restriktionerna nu har slopats så kommer det att hållas en minnesceremoni den 29 mars där kungligheter från hela världen kan närvara. Kungen och drottningen är två av dem som kommer vara på plats i Storbritannien, något som hovet bekräftar för Svensk Damtidning.

– Nu har det engelska hovet med drottning Elizabeth bjudit in kungen och drottningen till minnesceremonin i mars, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning och fortsätter:

– Kungen och drottningen ser som ett fint sätt att få åka dit och delta vid ceremonin.

Prins Philip och drottning Elizabeth
Prins Philip och drottning Elizabeth.

Såklart kommer även prins Philips familj att närvara för att hedra prinsen. Men en person som inte verkar vara på plats vid minnesceremonin är Harry. Orsaken till hans frånvaro ska vara att han inte känner sig trygg i London.

FOTO: Paul Wennerholm/TT, Christine Olsson/TT

Annons