kronprinsessan victoria

Kronprinsessan Victorias beslut för prins Daniels hälsa

Kronprinsessan Victoria med familj

Kronprinsessan och familjen har länge drömt om att utöka familjen.
Under pandemin 2020 tog Victoria saken i egna händer.
Trots prins Daniels hälsa.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prins Daniels och Jesper Parneviks golfrunda på Öland
0:26

Efter reklamen: Prins Daniels och Jesper Parneviks golfrunda på Öland

(0:26)

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria fyllde nyligen 46 år vilket firades storslaget med pompa och ståt på Sollidens Slott på Öland, tillsammans med hela kungafamiljen.

Friandet av Victoria påbörjades på Solliden där flera besökare kom för att gratulera kronprinsessan. Därefter bar det av med häst och vagn mot Borgholm för den traditionella Victoriakonserten på Borgholms Slottsruin.

På konserten deltog hela kungafamiljen – även prinsessan Madeleine och Chris O'Neill medverkade under konserten i år, vilket inte alltid tillhör vanligheterna. Förra året saknades Chris O'Neil på grund av jobb i USA.

Efter det ordentliga och högtidliga firandet av Kronprinsessans födelsedag väntar nu lite semester och ledighet för hela kungafamiljen.

Glädjen i kronprinsessans familj

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är nu lediga och njuter av tiden tillsammans med familjen som består av barnen prinsessan Estelle, prins Oscar och familjens hund som de skaffade 2020, enligt Svensk Damtidning.

Kronprinsessparet hade under en längre tidigare gått i tankarna på att utöka familjen genom att skaffa sig en fyrbent familjemedlem, men stoppades tyvärr av Daniels hälsa.

Victorias beslut för prins Daniel – valet om hundras

Eftersom prins Daniel lider av allergiska besvär, något som Svensk Dam, tidigare rapporterat om, tvekade Victoria länge på att skaffa en hund till familjen, då det skulle kunna påverka prins Daniels hälsa.

När familjens drömmar om en hund fortfarande levde kvar under pandemin tog Victoria det avgörande beslutet, som skulle förändra hela familjesituationen.

Familjen införskaffade sig nämligen hunden Rio under pandemiåret 2020. Hunden är en Cavapoo, vilket är en blandning mellan raserna pudel och cavalier King Charles spaniel, som är perfekt för familjen.

Hundrasen är nämligen allergivänliga och påverkar på så sätt inte prins Daniels allergi på samma sätt, som andra hundar kanske gör.

Det är inte bara hundens allergivänliga fördelar som gynnar familjen, enligt Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben har kronprinsessan Victoria och prins Daniel även valt en riktig modehund.

– Intresset för cavapoos ökat och med det har också priserna stigit. Priset på marknaden för en sådan här hund ligger på mellan 30 000 och 40 000 kronor, säger Hans till Svensk Dam.

– Det är väldigt mycket. En vanlig rashund ligger ju på mellan 15 000 och 20 000 kronor. Men det finns en efterfrågan på den här sortens hundar säger han till tidningen.

Kronprinsessan och hunden Rio.

Anders Wiklund/TT

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN