Kronprinsessan Victorias stöd till prinsessan Madeleine

Kronprinsessan Victorias stöd till prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleines barn har uteslutits ur kungafamiljen och pressen kommer minska på henne.
Nu har kronprinsessan Victoria tagit sig tid för att visa stöd till sin lillasyster, med en hemlig familjeresa.
Annons

Prinsessan Madeleine, 37, är förmodligen den av kungafamiljens medlemmar som kritiserats mest för sitt val av liv. I flera år har hon bott utomlands, och uppdragen för det svenska kungahuset har varit markant få jämfört med hennes syskons engagemang.

Annons

Madeleine har bott utomlands större delen av de senaste åren. För två år sedan valde hon dock att lämna London i samband med att yngsta dottern Adrienne skulle födas. Men Madeleine, maken Chris O’Neill, 45, och barnen prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, nu ett år, blev inte långvariga. Förra sommaren flyttade de under stort hemlighetsmakeri till Florida i USA där de nu har sitt liv.

Minskade resurser för prinsessan Madeleine

För några veckor sedan meddelade kungen att Madeleine och prins Carl Philips, 40, barn utesluts ur kungafamiljen. Detta kommer minska pressen även på Madeleine och hennes bror.

Annons

– Vi har under lång tid sett att kronprinsessparet tar ett större ansvar. Det innebär att ansvaret kan mjukas upp för prinsen och prinsessan, berättade riksmarskalk Fredrik Wersäll och sa att det på sikt även kan innebära minskade resurser.

Detta var dock ett besked Madeleine verkade ta emot med glädje då hon på sociala medier skrev:

Tidigare idag gick Hovet ut med informationen att Leonore, Nicolas och Adrienne inte längre ska tillhöra Kungl. Huset. Den här förändringen har planerats under lång tid. Chris och jag tycker det är bra att våra barn nu får en större möjlighet att i framtiden forma sina egna liv som privatpersoner”.

Men åren utomlands har inte bara varit enkla. Det har även inneburit mindre kontakt med familjen, något Madeleine tidigare pratat om. Varje sommar samlas hela kungafamiljen på Solliden på Öland, en tradition prinsessan ogärna tummar på.

– Solliden är väldigt viktigt, jag kan säga det för alla i vår familj, det betyder jättemycket, har hon tidigare sagt och fortsatte:

Annons

– Framför allt nu när vi inte bor här så känns det att den tiden är så viktig på somrarna, att kusinerna också får en nära vänskap. Syskon kan man bli lite arga på, och vänner. Men kusiner är speciella.

Victorias hemliga stöd till Madeleine

Även om trycket ökat på kronprinsessan Victoria, 42, var det många som höjde ögonbrynen när hennes och maken prins Daniels, 46, scheman plötsligt var tomt under förra veckan. Hovet meddelade att kronprinsessparet tagit extra ledigt för att få med barnen prinsessan Estelle, 7, och prins Oscar, 3. Enligt uppgifter till Expressen ska Victoria, Daniel och barnen i hemlighet ha rest till USA där de ska ha tillbringat flera dagar i Florida tillsammans med Madeleines familj.

Systrarna ska ha njutit av lediga dagar på stranden och i värmen, samtidigt som kusinerna ska ha fått värdefull tid tillsammans.

Expressen har sökt hovet, som har avböjt att kommentera kronprinsessan Victorias resa.

– Privata resor är ingenting som hovet kommenterar, säger informationschef Margareta Thorgren.

Annons

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…