Kronprinsessan Victorias relation till TV4-profilen Marcus Oscarsson

Marcus Oscarsson har jobbat med kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria och Marcus Oscarsson lärde känna varandra för många år sedan.
Så här ser kronprinsessans okända relation till TV4-profilen ut.

Marcus Oscarsson är den folkkära TV4-profilen som ofta syns i rutan, och med tiden har han blivit en minst sagt populär personlighet hos tittarna. Han är utbildad till både journalist och statsvetare och har jobbat som opolitisk tjänsteman vid Regeringskansliet, och under hösten hjälpte han många av TV4-tittarna att reda ut många frågetecken kring det amerikanska president-valet som ägde rum.

Med sin färgstarka personlighet är han känd för att kunna förklara det mest komplicerade för vem som helst, och förra året utsågs han till femte mäktigast på sociala medier av Medieakademins Maktbarometern. Men det är inte bara när det kommer till journalistik och politik som Marcus är en stjärna. Han råkar också vara en hängiven hobbyfiskare som tagit SM-brons i pimpelfiske.

ISKYLAN: Så är prins Harry och Williams relation idag

Under alla hans år i mediabranschen har han lärt känna många andra kända profiler runt om i Sverige, och hans kontaktnät sträcker sig hela vägen till kungahuset. Marcus är nämligen bekant med kronprinsessan Victoria sedan flera år tillbaka.

Så här ser kronprinsessans okända relation till Marcus ut.

Så känner kronprinsessan TV4-profilen Marcus Oscarsson

Victoria och Marcus relation började för många år sedan då både kom in på Utrikesdepartementets diplomatprogram. Diplomatprogrammet är ett av landets mest eftertraktade traineeprogram och innefattar två terminer samt praktik som sedan leder till en tillsvidareanställning på Utrikesdepartmentet.

Kronprinsessan hade precis fyllt 29 år när hon ansökte om att få börja på utbildningen, och som ett undantag bestämde sig Utrikesdepartementet för att göra plats för en extra person i klassen. I normala fall erbjuder de nämligen endast 20 platser, men det året tog de beslutet att ge kronprinsessan en extraplats. I ett meddelande till SvD berättade Åse Arvidsson på UD:s pressjour om beslutet:

– Hovet hörde av sig för ett tag sedan och undrade om vi kunde göra plats för Victoria och det kunde vi naturligtvis. Hon har inte behövt genomgå antagningstesterna, det är inte så det fungerar.

Det året var det hela 960 personer som sökte, men bara 20 som kom in, och en av Victorias nya kurskamrater var just den ett år äldre Marcus.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så ser deras relation ut idag

Då både Marcus och kronprinsessan är väldigt måna om sitt privatliv är deras relation ingenting vi vet något om idag. Om de har någon kompisrelation nu för tiden är alltså inte känt, men med tanke på att kronprinsessan är känd för att vara omtänksam och hålla kontakten, och att även Marcus har stort behov av att prioritera vänner, är det ingen omöjlighet.

LÄS OCKSÅ: Därför syns inte gravida prinsessan Sofia – hovet om beslutet

LÄS OCKSÅ: Hovets svar efter orden om prinsessan Madeleine och Chris

Senaste nytt