Kronprinsessan Victorias miljonköp – se prislappen på lyxbåten

Så mycket kostade kronprinsessan Victorias nya lyxbåt.

I sommar har kronprinsessparet kunnat roa sig ute på det blå. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har köpt en ny lyxbåt – och vi vet hur mycket den kostade.

Under sommarledigheten besökte kronprinsessan Victoria, 42, och prins Daniel, 45, bland annat Göteborg i slutet av juli. Där införskaffade de enligt sajten Allt om kungligt en lyxig motorbåt, som kostade drygt fyra miljoner kronor.

Modellen heter Nimbus 365 Coupé och är en cirka tio meter lång och 3,5 meter bred motorbåt med modernt formspråk och vacker träinteriör. Motorbåten väger 6,3 ton och ombord finns kojplatser för sex personer.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

På Nimbus Stockholms hemsida beskrivs båten som en ”internationellt prisvinnande båt” där socialiseringsytor har kombinerats med utomordentliga långfärdsegenskaper, byggd för den som uppskattar enkelhet, komfort och säkerhet.

Det är en båt som enligt tillverkaren dessutom är som klippt och skuren för barnfamiljer. Så framöver kan Victoria, Daniel, prinsessan Estelle, 7, och prins Oscar, 3, ha sköna lata dagar på sjön när de har ledigt och lite tid över.

Interiört kan familjen njuta av en gedigen kvalitet där den mörka mahognyn skapar en skön kontrast till de lackade ljusa ytorna och ger en varm känsla. Båten har två kabiner fördelat på owners cabin och guest cabin med gemensam toalett. Kabinerna har tygbeklädda skott i ljust material, som dämpar ljud.

Sjövägen till Öland framöver?

Efter att kronprinsessfamiljen hämtat båten firade de med att äta lunch på den fina restaurangen Långedrags Värdshus. Och för Expressen bekräftade hovets informationschef Margareta Thorgren, 55, båtköpet för en månad sedan. Hon passade då samtidigt på att berätta att kungafamiljen sedan tidigare har en båt på Sollidens slott på Öland där de semestrar varje sommar och att kungen är en van båtförare.

– Kungen har båt och är en utmärkt skeppare och även kronprinsessfamiljen tycker om att vara på havet.

Hon fortsatte:

– Kungen har sin båt på Solliden så han brukar köra ner den dit varje år.

En stor anledning till att de köpt den exklusiva motorbåten är antagligen dessutom att Victoria är väldigt miljömedveten och gå i sin fars fotspår. För redan i början av juli sa Margareta Thorgren till Svensk Damtidning att kronprinsessans familj i år inte hade flugit ner till Öland, utan åkt båt dit.

– De har tagit sjövägen till Öland denna gång, sa Margareta Thorgren då.

Så räkna med att kronprinsessan Victoria kommer att ta den egna båten ner till Öland från Stockholm åren som kommer. Victoria har nämligen tillbringat varenda sommar i sitt liv på Solliden och hon vill ge sina barn samma härliga uppväxt.

FOTO: TT/Johan Nilsson, TT/Suvad Mrkonjic, Nimbus Stockholm