Kronprinsessan Victoria gör det förbjudna – händelsen fångad på bild

Victoria

Kronprinsessan Victoria medverkar i det nya tv-programmet Kungliga slottet.
Men i det senaste avsnittet av serien gör hon det förbjudna.
– Nåt man egentligen inte får göra, säger hon i avsnittet.
0:51

Efter reklamen: Kronprinsessan Victoria på uppdrag i Daniels hemtrakter – utan prinsen

(0:51)

Kronprinsessan Victoria, 42, är kung Carl Gustaf och drottning Silvias äldsta barn. Hon är gift med prins Daniel, 48, och makarna bor på Haga slott i Stockholm med sina två barn prinsessan Estelle, 10, och prins Oscar, 6.

Det är inte bara Victoria som har bildat familj utav hennes syskon. Hennes syster prinsessan Madeleine, 40, bor i USA med sina tre barn och finansman Chris O'Neill, 47. Medan hennes bror prins Carl Philip, 43, bor kvar i Stockholm med prinsessan Sofia, 37, och deras tre barn.

Kungafamiljen missade prinsessans födelsedag

Kronprinsessan Victoria har alltid haft mycket för sig och vi ser henne ofta ute på kungliga uppdrag. Nyligen fyllde prinsessan Madeleine 40 år men Victoria var inte på andra sidan Atlanten och firade sin syster. Hon var nämligen ute på ett utav sina kungliga jobb istället, bland annat besökte kronprinsessan svenska forskningsfartyg.

För att uppmärksamma havsmiljöforskning besökte Kronprinsessan igår tre svenska forskningsfartyg vid arrangemanget Öppet fartyg. Den 9-11 juni står fartygen R/V Svea, R/V Skagerak och S/V Ocean Surveyor ankrade utanför Fotografiska vid Stadsgårdshamnen i Stockholm. Under dagarna får speciellt inbjudna gäster, forskare, beslutsfattare och allmänhet som bokat plats besöka fartygen. Kronprinsessan fick vid besöket information om fartygsbaserad forskning och miljöövervakning”, skrev kungahuset då på sin Instagram.

Britt Ekland om familjen "Det är helt okej"

Se klippet här!

Kronprinsessan gör det förbjudna inne på Kungliga slottet

Men det är inte bara kungliga uppdrag som Victoria är involverad i. Just nu kan vi också se i henne i serien Kungliga Slottet som sänds på SVT Play. I serien får vi en överblick av det Kungliga slottet i Stockholm. Vi hör också kungen och hans syster, prinsessan Christina, 78, berätta om hur det var att växa upp på slottet. Och kronprinsessan Victoria visar favoritrummet och några ovärderliga föremål.

Men i det senaste avsnittet av serien gör kronprinsessan det förbjudna. Hon tar nämligen på en utav tapeterna i salarna på slottet.

– Nåt man egentligen inte får göra är att ta på tapeter men om man tar lite försiktigt så är det fantastiskt att se baksidan för här ser man alla hemligheter, säger kronprinsessan.

Hon fortsätter:

– Dels ser man hela arbetet bakom tapeten och lagningar som man har gjort genom tiderna. Det här är ju en tapet som har hängt i den här salen väldigt länge.

Att tapeterna är vackra håller vi helt med om och det är inte varje dag man får en rundvisning i kungahuset!

FOTO: Ali Lorestani/TT, SVT

SENASTE NYTT!