TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kronprinsessan Victorias närmsta krets – uttalandet från den anställda

27 jan, 2023 
Kronprinsessan Victoria
Det finns många doldisar bakom kungahusets låsta dörrar.
Men nu har en av kronprinsessan Victorias närmsta anställda uttalat sig för första gången.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lars Wallin om kronprinsessan Victorias val att klä sigBrand logo
Lars Wallin om kronprinsessan Victorias val att klä sig

Lena Bartholdson var under många år en av kronprinsessan Victorias närmsta, en så kallad högra hand. Sedan 2019 har hon haft uppdraget som chef för kronprinsessans hovstat men nyligen kom beskedet att hon ska ta sig an ett nytt uppdrag och därmed lämnar kronprinsessans sida.

Därför lämnar Lena Bartholdson sitt uppdrag hos kronprinsessan

I ett mejl till Hänt förklarade hovets informationsavdelning vad Lena valt att göra istället för sitt arbete med kronprinsessan Victoria. Det visade sig då att Lena bara hade varit borta från sitt ordinarie arbete tillfälligt och där med nu skulle återgå.

”Lena Bartholdson har varit tjänstledig från sin ordinarie befattning i Försvarsdepartementet och har valt att gå tillbaka till den”.

Hon tar över som kronprinsessan Victorias nya högra hand

Men vem tar då efter Lena och blir en av kronprinsessans allra närmaste. Jo i rollen som chef för kronprinsessans hovstat träder Isabella Törngren in. Hon ansvarar från början av mars för planeringen och genomförandet av kronprinsessan och prins Daniels enskilda och gemensamma program.

Annons

– Jag ser mycket fram emot uppdraget att stödja kronprinsessan i hennes viktiga roll som blivande statschef och att tillsammans med kollegorna arbeta med planeringen och genomförandet av kronprinsessparets verksamhet, säger hon.

Isabella Törngren
Isabella Törngren blir ny chef för kronprinsessans hovstat. Foto: Kungl. hovstaterna

Isabella Törngren är statsvetare och har en bakgrund från Utrikesdepartementet. Hon kommer närmast från tjänsten som departementsråd och biträdande chef vid UD:s enhet för Europa och Nordamerika. Utöver detta har Isabella flertal imponerande meriter, som såklart är grunden till varför hon nu fått chansen att ta över Lena Bartholdsos arbete som chef för kronprinsessans hovstat.

Inom några veckor börjar Isabella Törngren sitt nya arbete och vi kan bara önska henne stort lycka till. Förhoppningsvis ska hon och kronprinsessan trivas mycket bra tillsammans i sitt kommande gemensamma arbete!

FOTO: Henrik Montgomery/TT/Kungl. hovstaterna

Annons