kronprinsessan victoria

Kronprinsessan Victorias närmsta hand Lena Bartholdson slutar

Kronprinsessan Victoria.

Det var nyligen som hovet meddelade att hovmarsalk Lena Bartholdson slutar som chef för kronprinsessans hovstat.
Efter Lena är det nu Isabella Törngren som tar över som en av Victorias närmsta person.
– Jag ser mycket fram emot uppdraget att stödja kronprinsessan i hennes viktiga roll som blivande statschef, säger Törngren i ett pressutskick från hovet.
Se kronprinsessan Victorias miss i TV – nära att falla
0:25

Efter reklamen: Se kronprinsessan Victorias miss i TV – nära att falla

(0:25)

Slå på ljud

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I flera år har Lena Bartholdson varit en kronprinsessan Victorias närmsta personer. Sedan 2019 har hon haft uppdraget som chef för kronprinsessans hovstat. Nu är det dags för nya uppdrag för Lena och lämnar rollen som kronprinsessans närmsta hand.

När Hänt når kungliga informationsavdelningen bekräftar hovet vad Lena ska ta sig an härnäst.

”Lena Bartholdson har varit tjänstledig från sin ordinarie befattning i Försvarsdepartementet och har valt att gå tillbaka till den.”, skriver de i ett mejl.

Isabella Törngren tar över uppdraget som Victorias närmsta hand

Nu är det istället statsvetaren Isabella Törngren som tar över det ärofyllda uppdraget. Törngren kommer då bli ansvarig för Victorias och Daniels officiella program och planeringen kring den.

– Jag ser mycket fram emot uppdraget att stödja kronprinsessan i hennes viktiga roll som blivande statschef och att tillsammans med kollegerna arbeta med planeringen och genomförandet av kronprinsessparets verksamhet, säger Törngren i ett pressutskick från hovet.

Isabella Törngren är lite av en doldis när det kommer till kungahuset. Men hon har stora framgångar på cv:et. I grunden har Isabella en bakgrund från utrikesdepartementet. Hon kommer närmast från tjänsten som departementsråd och biträdande chef vid UD:s enhet för Europa och Nordamerika.

Margareta Thorgren om tjänsten som hovmarskalk

Enligt Expressen vill inte hovets informationschef Margareta Thorgren kommentera vilka krav och vilken bakgrund som ställts i samband med tillsättningen av tjänsten.

– Jag kan inte kommentera det mer än att det var en annons som lades ut, så som vi lägger ut annonser ibland. I det här fallet är det en tjänst lagd på hovmarskalksämbetet eftersom man som hovmarskalk har hand om programplanering bland annat, säger Thorgren till tidningen.

FOTO:Pontus Lundahl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN