LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Victoria och Daniel blixtkallade till slottet – hemliga mötet om Estelle

13 apr, 2024 
Maria Broberg
Nu har kronprinsessan Victoria och prins Daniel kallats till ett hemligt möte på slottet.
Denna gång ligger fokuset på ett beslut som de tidigare fattat för prinsessan Estelles framtid.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Estelle med kändisdottern – underbara scener med prins DanielBrand logo
Här syns prinsessan Estelle med kändisdottern – underbara scener med prins Daniel

Men nu är familjen hemma i Sverigen igen och har återgått till sina kungliga åtaganden.

Enligt Svensk Damtidning var Victoria och Daniel på ett hemligt möte under torsdagen i veckan. I fokus på mötet stod ett beslut som de tidigare fattat för prinsessan Estelles framtid.

Victoria och Daniels hemliga möte om Estelle

När Estelle var sju år gammal grundades en kulturstiftelse i hennes namn. Det främsta syftet med stiftelsen är att främja kulturverksamheten i Sverige.

Tack vare stiftelsen finns det idag en gratis konstutställning på Djurgården i Stockholm, och varje år utökar utställningen med ett nytt konstverk.

I dagsläget är det Victoria och Daniel tillsammans med styrelsen och verksamhetsledaren Sandra Sandström Nilsson som sköter arbetet kring kulturstiftelsen.

Annons

Detta är då anledningen till att både Victoria och Daniel har kallats till slottet under torsdagen – de ska på ett styrelsesammanträde bakom stängda dörrar.

Det händer om prinsessan Estelle inte vill bli drottning

Enligt successionsordningen är det Victoria som kommer ta över tronen efter vår kung Carl XVI Gustaf. Och efter Victoria är det prinsessan Estelle som står på tur.

Men vad skulle egentligen hända om Estelle inte vill bli drottning? Det har hovexperten Herman Lindqvist, 80, tidigare berättat för Hänt.

– Ja, det händer ingenting. Hon kan abdikera från sin position, det har hon ju rätt att göra och mänskligt att göra. Då går de till nästa man och ser vad han förmår. Det är tekniskt möjligt, förklarar han.

Ingen särskild process då med andra ord?

– Nja, riksdag och regering ska ju ta ställning till det och uttala sig så att de accepterar det och så. Men de skulle inte förhindra henne, det kan de inte göra.

FOTO: TT

Annons