LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kronprinsessan Victoria med familj hyllas efter initiativet – jobba på julafton

25 dec, 2023 
Linn Seipel
kronprinsessan victorias familj
Kronprinsessan Victoria tog med familjen på ett besök under julafton vilket ämnat att skänka en tanke till alla som jobbar under högtider.
Nu hyllas kungligheterna för initiativet!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Kronprinsessan Victorias lilla familj består av henne, maken prins Daniel samt deras två barn prinsessan Estelle, 11, och prins Oscar, 7.

Vi ser ofta barnen vid sidan om sina föräldrar och morföräldrar – kung Carl Gustaf och drottning Silva på olika tillställningar, även om de till vardags förstås går i skolan.

Nyligen gjorde hela kronprinsess-familjen ett kungligt besök – på självaste julafton! Något som kommit att bli en tradition som uppmärksammas och i regel uppskattas av många svenskar.

Kronprinsess-familjens fina tradition på jul – tänker på de som jobbar under högtider

Besöket på olika arbetsplatser runtom i Sverige menar man ska skina ljus åt de som behöver jobba på högtider. Många har samhällsbärande yrken som man inte kan pausa, och andra kanske måste för att få ihop ekonomin.

Annons

Kungahusets officiella Instagram-konto har publicerat ett inlägg från besöket, där man ser de julfina kungligheterna ta i hand med tullpersonalen. Till det skriver man:

”En särskild hälsning om en god jul till alla som arbetar runtom i Sverige under helgen! På julaftons förmiddag besökte Kronprinsessfamiljen Tullverkets tjänstgörande personal i Värtahamnen i Stockholm. Under besöket framförde Kronprinsessfamiljen önskningar om en god jul och ett gott nytt år till den personal i Tullverket som arbetar under julen och de kommande helgerna.”

Besöket uppskattas av följarna: ”Fint initiativ”

En gest många följare verkligen tycker om.

”Vilken fin tradition det här har blivit med Kronprinsessparet. Påminner oss om att många arbetar på julafton”, skriver en.

”Fint intiativ att offra en del av julen för att visa sin uppskattning för dem som jobbar en sådan dag!”, skriver en annan.

”Fint initiativ!,” skriver en tredje, kort och gott.

”Jag älskar att Victoria och co. använder varje julaftonsdag så här. De besöker några av de som jobbar. Önskar att andra hade gjort detsamma. God jul”, skriver en norsk följare.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons