Kronprins Frederik akut opererad

Kronprins Frederik
Prins Frederik skadade sig nyligen i skidbacken – men är redan nu ute på kungliga uppdrag igen.
Se bilderna här!
Annons

När danska kronprinsen Frederik åkte skidor i Verbier gick det illa – han körde nämligen rakt in i en klippa och behövde därför fara direkt till sjukhus. Enligt ett pressmeddelande från det danska kungahuset så ”ådrog han sig en mindre skada i vänster axel”.

Annons

Kronprinsen valde dock att inte få skadan behandlad i Schweiz där de bor för tillfället, utan åkte hem till Köpenhamn. Det ska ha varit under förra vecka som han genomgick en operation för skadan med lyckat resultat, och fick lämna sjukhuset direkt efteråt.

“Hans kungliga höghet kronprinsen ådrog sig förra veckan en mindre skada i vänster axel i samband med en skidtur i Schweiz. Kronprinsen blev därför i dag undersökt och behandlad på Rikssjukhuset i Köpenhamn”, skrev det danska kungahuset på sin hemsida.

Annons

Ute på uppdrag igen

Men nu verkar prins Frederik vara frisk och pigg igen. Han har nämligen synts vara igång igen med sina kungliga uppdrag då han passande nog invigde ett nytt akutsjukhus i Abenraa för några dagar sedan.

”Skadan påverkar inte kronprinsens officiella program”, skrev då kungahuset i ett pressmeddelande.

Prins Frederik sågs gå runt sjukhuset utan problem och prata glatt med patienterna. Det enda väsentliga skillnaden från innan är att han numera har armen i en svart mitella.
Här pratar prinsen med en patient som också skadat sig i skidbacken.
Annons

– Det går åt rätt håll, sa han till Billed Bladet som var på plats under invigningen.

Och för en patient berättade kronprinsen hur hans olycka hade gått till.

– Jag körde in i en klippa, sa han till patienten enligt Billed Bladet.

Patienten hade även hon skadat sig under en skidresa, hon hade kommit hem från alperna med en bruten fot, skriver tidningen.

Prinsen under invigningen.
Annons

FOTO: TT/CLAUS FISKER/Mads Claus Rasmussen/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…