Därför snackar världen om prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria

PRINSESSAN MADELEINE, KRONPRINSESSAN VICTORIA

Våra kungligheter är ständigt i rampljuset och ett hett ämne som ofta diskuteras är hur de klär sig.
Nu snackar hela världen om kontrasten mellan prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria.
0:41

Efter reklamen: Kaos när kronprinsessan Victoria eskorterades förbi folket – se klippet här

(0:41)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine, 40, är äntligen hemma i Sverige igen efter två pandemi-år som präglats av ovisshet och reserestriktioner. Men sedan början av juni har hon tillsammans med barnen prinsessan Leonore, 8, prins Nicolas, 7, och prinsessan Adrienne, 4, befunnit sig i Sverige.

Madeleine landade med döttrarna bara dagar efter sin födelsedag, medan maken Chris O'Neill, 48, och sonen Nicolas dök upp några dagar senare. Orsaken var att lillprinsen drabbats av en öroninflammation som han var tvungen att återhämta sig från.

– Vi ser fram emot en härlig sommar i Sverige. Det känns skönt, man kan inte alltid ta sånt för givet längre, efter covid och när man inte har kunnat åka hem. Man uppskattar verkligen varje dag att få vara här, sa Madeleine till Expressen.

Exklusivt
Johanna Lind Bagges dom efter flytten till slottet: ”Inte imponerad”

Prinsessan Madeleines exklusiva klädstil

Det snackas alltid mycket om svenska kungafamiljen och är man en kunglighet så är ett liv i rampljuset något man får räkna med. Men nu har kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine även uppmärksammats på det internationella planet.

Det är den norska sajten Se och Hör som uppmärksammat prinsessans Madeleines otroligt lyxiga och dyra klädstil. Att prinsessan är en riktig modeikon är ingen hemlighet, men nu har det alltså nått utlandet, som imponeras av hennes exklusiva modeval.

Det är den vackra sommaroutfiten som hon bar under sitt besök till World Childhood Foundation i Tyskland som nu kommit på tal. Se och Hör skriver att klänningen kostar 6000 kronor, och skorna likaså. Dessutom hade hon en elegant väska från märket Valentino, som kostar 12 000 kronor. På armen bar hon ett armband värt runt 113 000 kronor, och en klocka för 70 000 kronor, skriver sajten.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Stora kontrasten mellan Madeleine och Victoria

Se och Hörs hovexpert Caroline Vagle menar att det inte är särskilt oväntat att Madeleine dyker upp i en sådan dyr utstyrsel, utan att det tillhör vanligheterna.

– Prinsessan Madeleine är känd för sin exklusiva stil, och det är inte särskilt förvånande att hon återigen poserade i en väldigt dyr outfit! Hon har en förkärlek för superexklusiva designers som Valentino, men vi ser också att hon plockat upp ett antal amerikanska märken – vilket kanske inte är så konstigt eftersom hon själv bor där, säger Caroline Vagle.

Hovexperten väljer också att uppmärksamma skillnaden med systern Victoria.

– Stilen är dock en stor kontrast till syrrans. Kronprinsessan Victoria brukar välja svenska eller något annat skandinaviskt när hon är ute på officiella uppdrag, säger Caroline Vagle.

KRONPRINSESSAN VICTORIA, PRINSESSAN MADELEINE
Magnus Johnsson/TT

Kronprinsessan bär gärna kläder från H&M.

Här anländer kungafamiljen till Polar Music Prize

Se klippet här!

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

SENASTE NYTT!