LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Klyftan mellan Victoria och lillasystern Madeleine – ställs mot varandra

28 okt, 2023 
Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria må vara systrar.
Men det finns en hel del som skiljer dem åt, och de är på många sätt olika varandra.
Nu kommer ännu en detalj fram som skiljer systrarna åt!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Susie Päivärintas avslöjande om kronprinsessan Victorias flytt: ”Spanat in”Brand logo
Susie Päivärintas avslöjande om kronprinsessan Victorias flytt: ”Spanat in”

Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria lever helt åtskilda liv. Även om de växte upp sida vid sida i Drottningsholms slott har de helt olika liv idag.

Prinsessan Madeleine syns nästan aldrig i offentligheten och lever ett liv borta från rampljuset på andra sidan Atlanten i Florida. Medans kronprinsessan är ständigt ute på kungliga uppdrag och förbereder sig för att en dag ta över tronen.

Kronprinsessan Victorias och prinsessan Madeleines stil – helt olika varandra

Men det är inte bara det som skiljer systrarna åt – deras stil och klädval visar också på att de tycker helt olika och skiljer sig åt där med. Något som Svensk Dam tidigare har rapporterat om.

Systrarnas stilar har tidigare tagits upp i utländsk media. Där Madeleine gärna bär mer lyxigare och exklusivt medan Victoria syns mer i budget och svensk design.

– Stilen är dock en stor kontrast till syrrans. Kronprinsessan Victoria brukar välja svenska eller något annat skandinaviskt när hon är ute på officiella uppdrag, sa norska Se och Hörs hovexpert Caroline Vagle då.

Klyftan mellan Victoria och lillasystern Madeleine – ställs mot varandra

Det är inte bara Se och Hör som har uppmärksammat systrarnas olikheter. I Sveriges Radio-program Språket som man diskuterar frågan om överklass-språk och kunligheterna. Där kommer man in på kungliheternas tal och ställer Madeleine och Victoria mot varandra.

– Det är en ganska stor kontrast mellan kronprinsessan Victoria och prinsessans Madeleines tal, säger Jenny Öqvist, forskare inom klass och språk i programmet.

Madeleine har betydligt fler överklassdrag i sitt språk. Madeleine använder "Lidnigö-i:n" eller "ett öppet och främre långt a-ljud". I programmet menar man att Victoria inte har några sådana drag i sina språk.

FOTO: TT

Annons